Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Voice for the voiceless

Land: Cambodja
Categorie: Lobby
doneer aan dit project

Onderzoek van partnerorganisatie DDSP (Disability Development Service Program) laat zien dat mensen met een handicap in de regio Pursat in extreme armoede leven. Ze hebben beperkte toegang tot onderwijs, hebben grote gezinnen en hebben geen besef van hun rechten en hoe ze daar gebruik van kunnen maken. Ze maken nauwelijks gebruik van diensten, zoals gezondheidszorg, vakonderwijs, microkredieten, veehouderij, akkerbouw en toegang tot water en sanitatie.

DDSP ontdekte ook dat mensen met een handicap een laag zelfbeeld hebben, met diverse problemen tot gevolg: depressie, agressie en alcoholisme. Deze situatie wordt verergerd door het feit dat in landelijke gebieden niemand de belangen behartigt voor deze kwetsbare mensen. Er is werk te doen op lokaal- en districtsniveau om aandacht te vestigen op de noden en rechten van mensen met een handicap. Het is belangrijk om het bewustzijn te verhogen bij maatschappelijke organisaties en overheden. Immers, Cambodja heeft het VN-gehandicaptenverdrag geratificeerd in 2012 en dat schept verplichtingen. Het project wil een beweging van onderop op gang brengen om mensen met een handicap te stimuleren om aandacht te vragen voor hun rechten. Op die manier willen we een duurzame verandering realiseren, waarbij de leefsituatie voor de meest kwetsbaren op lokaal niveau verbetert.

Het project ‘voice for the voiceless’ is gestart in 2016 en gaat door in 2017. Het doel is om mensen met een handicap op lokaal niveau te ondersteunen, zodat zij aandacht kunnen vragen voor hun noden en hun rechten. Het project wordt uitgevoerd in Pursat; een kleine, arme provincie in het zuidwesten van Cambodja. De regio heeft het hoogste percentage mensen met een handicap van Cambodja. In het gebied liggen veel oude landmijnen, waardoor nog steeds mensen gehandicapt raken. In deze regio zijn maar weinig hulporganisaties actief.


gerelateerde projecten

doneer aan dit project

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.