Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Geef zicht op een betere toekomst

Land: Ethiopië
Categorie: Oogzorg
doneer aan dit project

Fabien is een vrolijke 11 jarige jongen als hij door een ongeluk het zicht dreigt te verliezen. Er is geen oogarts in het dichtstbijzijnde ziekenhuis en hij moet razendsnel naar een oogziekenhuis vervoerd worden. De oogarts vertelt:

“Jullie hadden niet veel later moeten komen.”

Wij denken: “Dat had toch voorkomen kunnen worden?”

In Zuid- Ethiopië werken we samen met onze partner om hulp te bieden aan mensen met een visuele beperking. En dat is hard nodig, want er zijn maar liefst vier miljoen mensen die blind of slechtziend zijn.

Vision for Ethiopia: een integrale aanpak

Met ons programma ‘Vision for Ethiopia’ zorgen we ervoor dat de toegang tot oog- en revalidatiezorg verbetert en dat blindheid wordt voorkomen. Wij hebben een integrale aanpak. Naast oogzorg en medische zorg bieden wij educatie, werk en inkomen aan. En hoewel het in het Noorden van Ethiopië erg onrustig is en wij zeer meeleven met de mensen die getroffen zijn, heeft dit project in het zuiden gelukkig niet te lijden onder de onrusten.

Samen met u 26.400 mensen het zicht terug geven

Samen met u willen we komend jaar maar liefst 26.400 mensen in de meest afgelegen gebieden van Zuid-Ethiopië helpen en hen het zicht weer terug geven. Om dit te bereiken hebben we nog 40.000 euro nodig. Met dit bedrag kunnen we oogartsen opleiden, mobiele klinieken inrichten en medische behandelingen opstarten. Samen met u willen we ervoor zorgen dat iedereen met een (visuele) beperking volledige toegang krijgt tot zorg, onderwijs en werk.

Helpt u mee?

Investeer vandaag nog in mensen met een visuele beperking in Ethiopië. Doneer op IBAN NL10 INGB 0000 0001 31 o.v.v. oogzorg Ethiopië of via onderstaande button.

Geef voor oogzorg in Ethiopië

Doneer nu

Credits: Kabgayi Eye Unit / Light for the World Belgium


doneer aan dit project

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.