Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Ondernemers voor ondernemers (InBusiness)

Land: Kenia
Categorie: Werk
doneer aan dit project

Voor veel ondernemers in ontwikkelingslanden is een eigen bedrijf bittere noodzaak. Niet het ontwikkelen van een vak, maar brood op de plank is de eerste prioriteit. In Kenia vormt deze vorm van ondernemen een bron van inkomen voor een aanzienlijk deel van de bevolking. Van de 11,8 miljoen mensen die zo hun geld verdienen, heeft 16% een handicap. Hun pogingen om een eigen bedrijf op te zetten mislukken echter vaak, bij gebrek aan de juiste ondersteuning en financiering. Sociale uitsluiting maakt hen extra kwetsbaar voor het mislukken van hun bedrijf. Over het algemeen zijn mensen met een handicap relatief arm en daardoor kunnen zij niet veel geld lenen. Al deze sociale en financiële belemmeringen dringen de vraag op hoe iemand met een handicap toch een succesvol bedrijf kan starten om een eigen inkomen te verdienen en te ontsnappen aan de spiraal van armoede.

Het InBusiness (Inclusive Business) programma is erop gericht om mensen met een handicap te helpen om een stabiele micro-onderneming te starten en daarmee een inkomen te verdienen om het gezin van te onderhouden en zo actief te participeren in de samenleving.

Het project wordt uitgevoerd in Kenia en heeft twee doelgroepen: ondernemers met een handicap die moeite hebben om hun bedrijf draaiende te houden en ondernemers met een handicap die een bedrijf willen starten. Beide groepen hebben begeleiding nodig hoe zij hun ideeën kunnen uitwerken in een levensvatbare onderneming.


gerelateerde projecten

doneer aan dit project

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.