Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

EmployAble

Land: Ethiopië, Rwanda, Kenia
Categorie: Onderwijs, Werk
doneer aan dit project

Jongeren met een handicap hebben, net als ieder ander, het recht op gelijke kansen op onderwijs en werk. Toch slagen overheden in Ethiopië, Kenia en Rwanda er niet in jongeren met een handicap aan het werk te krijgen. SeeYou wil tenminste 350 jongeren met een handicap aan een baan helpen.

Per land krijgen twee à drie opleidingsinstituten intensieve begeleiding om hun gebouw en lesprogramma toegankelijk te maken voor jongeren met een handicap. Denk aan de aanleg van rolstoelhellingen, trainen van docenten in gebarentaal, lesmateriaal beschikbaar maken in Braille en de aanschaf van hulpmiddelen.

Daarnaast schakelen we het lokale bedrijfsleven in. We onderzoeken welke kansen en belemmeringen zij zien voor het aannemen van jongeren met een handicap. De uitkomsten helpen mee om de beroepsopleidingen beter te laten aansluiten op de vraag vanuit het bedrijfsleven. Deelnemende bedrijven bieden gegarandeerde stages, zodat de jongeren écht de kans krijgen om te laten zien wat ze kunnen.

Tevreden met waar ik nu sta

Lees Voor Esther is vanaf haar geboorte blind. Dankzij het project van Light for the World verdient ze nu een inkomen als sportmasseur. “Ik mocht de opleiding sportmassage doen. Daar was ik erg blij mee, want dat is een vrij nieuw vakgebied in Rwanda. Na de opleiding vond ik een stage, maar dat leidde helaas […]

gerelateerde projecten

doneer aan dit project

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.