Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Het coronavirus heeft de wereld op zijn kop gezet. In deze onzekere tijden is het van belang dat we blijven omzien naar elkaar. Vooral naar de meest kwetsbaren, zoals mensen met een handicap.  

Dringend actie nodig

Mensen met een handicap zijn in het bijzonder kwetsbaar voor het coronavirus. Niet alleen omdat ze vatbaar zijn voor het coronavirus, ook kampen ze met een slechte toegang tot medische zorg en armoede. Veel mensen met een handicap werken buitenshuis, zijn veel in contact met anderen of moeten zelfs bedelen om te overleven. Zelfisolatie en de maatregelen binnen het land hebben een enorme impact op hun leven; dit betekent geen of weinig inkomsten. Het is voor mensen met een handicap onzeker hoe zij zichzelf en hun familie van eten moeten voorzien. Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws rondom corona op onze nieuwspagina.

Ons actieplan tegen corona

SeeYou biedt noodhulp op het gebied van voedsel, medische zorg, onderwijs en levensonderhoud aan mensen met een handicap. De projecten zijn ingericht aan de hand van onze vijf actiepunten tegen het coronavirus:

  • Preventie: Toegankelijke en correcte communicatie verspreiden aan mensen met een handicap over de impact en preventie van het coronavirus.
  • Pleitbezorging: Regeringen oproepen en ondersteunen om te zorgen voor toegankelijke noodhulp en preventie.
  • Behandeling: Ontwikkelen van concrete, ondersteunende maatregelen om de gezondheidsstelsels in onze projectlanden te versterken. Met speciale aandacht voor mensen met een handicap.
  • Overleven: Mensen met een handicap ondersteunen door hen te voorzien van primaire levensbehoeften, zoals voedsel.
  • Bescherming: Beschermen van onze teams en tegelijkertijd als organisatie volledig operationeel blijven.

Corona gerelateerde projecten

Op dit moment richten collega’s onze projecten zo in, dat ze zijn gerelateerd aan het coronavirus. De volgende projecten voeren wij momenteel uit rondom het coronavirus:

Samen sterker tegen corona!

Sinds april is er 3 miljoen euro toegewezen aan het corona noodhulpfonds. Met dit geld hebben wij al 10.000 mensen met een handicap kunnen ondersteunen! Voor elke persoon met een handicap die wordt geholpen, zijn er 4 familieleden die indirect ook worden geholpen. Dit maakt dat wij in totaal 50.000 van noodhulp hebben kunnen voorzien!

Met onze projecten zorgen wij voor toegankelijke informatie voor mensen met een (visuele) beperking. Ook voorzien wij voedsel, benodigdheden en psychosociale ondersteuning. We pleiten voor gezondheidszorg waarbij specifieke aandacht is voor mensen met een handicap. We lobbyen bij overheden voor een inclusieve corona response. Ook zorgen we ervoor dat onze projecten door kunnen gaan op een verantwoorde manier.

Bescherm de meest kwetsbare!

Ondanks dat we al veel hulp hebben geboden, zijn er nog veel meer mensen met een handicap die onze ondersteuning nodig hebben. Niemand mag worden vergeten in deze coronacrisis! Met uw steun kunnen wij mensen met een handicap voorzien van voedsel en medische zorg. Helpt u ons ervoor te zorgen dat bij alle maatregelen van overheden, mensen met een handicap niet worden vergeten?


doneer aan dit project

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.