Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Business as unusual

Land: Indonesië
Categorie: Werk
doneer aan dit project

Doel van het project

Het verhogen van de economische en sociale participatie van mensen met een handicap in Purworejo.

Partnerorganisatie

Pusat Rehabilitasi Yakkum (PRY) helpt sinds 1982 mensen met een handicap. Zij doen dat door middel van revalidatie, psychosociale begeleiding, onderwijs en vaktrainingen. PRY heeft goed zicht op de leefomstandigheden van mensen met een handicap. Met vaktrainingen, sociale begeleiding en het doorbreken van vooroordelen, krijgen zij betere kansen op de arbeidsmarkt.

PRY werkt nauw samen met de overheid om mensen te bemiddelen voor een baan. PRY stimuleert ook de vorming van gehandicaptenorganisaties. Dat versterkt de maatschappelijke positie van gehandicapten en versterkt bovendien hun weerbaarheid en zelfredzaamheid. De lokale overheid erkent de status van gehandicaptenorganisaties, waarmee het indienen van plannen en voorstellen eenvoudiger en kansrijker wordt.

Doelgroep

Het project richt zich op 250 mensen met een handicap en hun gezinnen in vijf subdistricten van Purworejo (Centraal Java). Zij worden begeleid om een eigen bedrijfje te starten of betaald werk te vinden.

Centraal Java heeft relatief het hoogste aantal gehandicapten dat in absolute armoede leeft. Het opleidingsniveau is laag en zij zijn nauwelijks economisch actief. Voor deelname aan het project worden alleen mensen onder de armoedegrens geselecteerd.

Doelstellingen

  1. Toename economische activiteiten en betere inkomenssituatie voor 250 mensen met een handicap en hun gezinnen in Purworejo;
  2. Versterken gehandicaptenorganisaties in vijf subdistricten van Purworejo;
  3. Toegenomen inzet voor inclusie van mensen met een handicap bij bedrijven en overheden in Purworejo;
  4. Capaciteitsopbouw bij lokale partner.

Niet meer alleen

Lees Voor “Ik was timmerman, maar raakte gehandicapt bij een ongeval. Dat was een drama, want ik kon niet meer voor mijn gezin zorgen. Dankzij het project kon ik een champignonkwekerij starten. Ik had niet gedacht dat ik ooit een tweede kans zou krijgen in het leven. Sinds ik meedoe aan het programma heb ik […]

doneer aan dit project

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.