Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

Schenking

Periodieke schenking = direct fiscaal voordeel

Wanneer u giften aftrekt voor de Inkomstenbelasting, zult u merken dat daarvoor een drempel en een maximum geldt. Om uw giften volledig aftrekbaar te maken kunt u zélf eenvoudig en gratis een schenkingsovereenkomst aangaan met het goede doel van uw keuze.

Hoe werkt het?

Een periodieke schenking betekent dat u gedurende een periode van minimaal vijf jaar een vast bedrag per jaar gaat schenken. De overeenkomst eindigt automatisch op de afgesproken einddatum of eerder wanneer de schenker overlijdt. Er geldt geen minimumbedrag en u bepaalt zélf op welke manier u het bedrag overmaakt. Dat kan bijvoorbeeld met een periodieke overboeking of een automatische incasso.

Meerdere doelen steunen

Het is niet mogelijk om meerdere goede doelen op te nemen in één overeenkomst. U zult met ieder goed doel een aparte overeenkomst moeten aangaan om maximaal fiscaal voordeel te realiseren.

Aanvragen

Bel 0318 – 58 63 58 of vraag het formulier aan via info@seeyoufoundation.nl. Stuur het ingevulde formulier in tweevoud naar SeeYou, voorheen Light for the World, Antwoordnummer 1710, 3900 VC Veenendaal. Daarna ontvangt u van ons een getekend afschrift retour voor uw eigen administratie.

Waar vind ik meer informatie over deze manier van schenken?

Kijk op de website van de Belastingdienst. Of download: Aanvraagformulier Periodieke gift in geld.

Giftenaftrek voor bedrijven

Een bedrijf dat vennootschapsbelasting betaalt, kan de giften aan een goed doel aftrekken van de belasting. Giften aan een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) zijn aftrekbaar van de belasting in het jaar waarin ze zijn gedaan. Het bedrag aan giftenaftrek mag niet meer zijn dan 50% van de winst en moet onder de € 100.000 blijven. De winst mag door de belastingaftrek niet negatief worden.

Het vastleggen van een periodieke schenking in een overeenkomst is voor bedrijven niet van toepassing.

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.