Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

18 december 2020

Maak kennis met onze nieuwe naam: SeeYou

Per 1 januari hebben we een nieuwe naam: SeeYou! We gaan als zelfstandige organisatie verder en kunnen daardoor nog effectiever, en nog dichter bij het hart van onze organisatie, opkomen voor mensen met een beperking. Dat doen we met een nieuwe naam – SeeYou- die alles zegt over onze drive: mensen met een handicap zien! 

SeeYou (voorheen Light for the World Nederland) heeft als onderdeel van de internationale organisatie acht jaar lang mooie, innovatieve projecten ontwikkeld waardoor we beter op konden komen voor mensen met een beperking. We zijn dankbaar voor de kansen die we hebben gekregen.

Nu breekt een nieuwe fase aan. Doordat we buiten de internationale organisatie verder gaan, kunnen we nog meer vanuit onze christelijke waarden werken, dichter bij de mensen in de projecten staan en persoonlijker betrokken zijn bij onze partners in Afrika, Azië en Nederland. Daarnaast biedt het de kans om onszelf eenvoudiger en flexibeler te organiseren. Hierdoor kunnen we de komende jaren nog meer impact realiseren via projecten voor oogzorg en inclusie van mensen met een handicap.

Nieuwe naam

De nieuwe naam ‘SeeYou – Including everybody’ laat zien waar we vandaan komen, en wie we richting de toekomst willen zijn. In 1982 richtten oogarts Martien en zijn vrouw Jenny Cozijnsen onze organisatie op om concrete oplossingen te bieden voor kinderen en volwassenen met een visuele beperking. Dat is wat we nog steeds doen. We zetten ons in voor een inclusieve samenleving, waarin alle mensen met een handicap gezien worden. Dat doen we vanuit dezelfde drijfveer als 38 jaar geleden: ieder mens is waardevol en kostbaar, naar Gods beeld geschapen.

Toekomstplannen

SeeYou blijft zich inzetten voor toegang tot (oog)zorg, onderwijs, werk en inkomen voor mensen met een handicap in Afrika en Azië. Ook blijven we daarin graag samenwerken met andere organisaties om onze impact te vergroten en expertise te delen.

De komende jaren zal meer nadruk liggen op onze specialisatie; inclusie van mensen met een visuele beperking. Onze projecten zullen we in een beperkter aantal landen uitvoeren (Ethiopië, Rwanda en Cambodja), zodat we ons beter kunnen concentreren, en binnen één land meer kunnen bereiken. De ervaring en expertise die we opdoen in het werken met mensen met een visuele beperking, zetten we graag in voor andere groepen. Bijvoorbeeld in het stimuleren van andere hulporganisaties, bedrijven en overheden om hun activiteiten en beleid inclusief te maken. Dit laatste doen we in onze vier kernlanden, en in Uganda, Zuid-Soedan, Soedan en Indonesië.

Tenslotte zullen we investeren in samenwerking met strategische, lokale partners. Zij kennen de samenleving ter plaatse het beste en blijven, mocht SeeYou in de toekomst vertrekken.

Samenwerking

Wij gaan verder als zelfstandige organisatie. Zelfstandig, maar nog steviger verbonden met onze samenwerkingspartners in onze projectlanden en Nederland.

Een voorbeeld hiervan is het programma ‘We are Able!’, waarin we in de komende vijf jaar belangenorganisaties voor mensen met een handicap in zes landen in Afrika gaan versterken. We doen dit met financiering van het ministerie van Buitenlandse Zaken, onder leiding van ZOA, in samenwerking met diverse organisaties uit Afrika en Nederland.

SeeYou blijft verder actief lid van diverse netwerken zoals Partos, Prisma en EU-Cord.

Heeft u nog een vraag? Bel dan naar 0318 – 58 63 55 of stuur een e-mail naar Arjen van Veldhuisen a.vanveldhuisen@seeyoufoundation.nl.

Gerelateerde Berichten

22 januari 2021

Geef kinderen met een handicap een onvergetelijk 2021!

Lees Voor Vlak na de geboorte ontdekt moeder Sarah witte vlekjes in de ogen van haar dochtertje Emmanuella. “Ik maakte mij direct zorgen. Wat als...

19 januari 2021

Opticien Schelfhout is Opticien voor de Wereld!

Lees Voor Opticien Schelfhout voor Oog & Oor in Terneuzen draagt het label Opticien voor de Wereld. Samen met SeeYou zetten ze zich in voor bet...

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.