Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

24 november 2020

Onze corona aanpak in Cambodja

In de eerste weken van de coronacrisis zagen onze SeeYou collega’s in Cambodja hoe informatie en bewustwording over het virus achterbleef voor mensen met een handicap. Zij zetten zich in om informatie beschikbaar te maken voor deze extra kwetsbare groep. Ook in braille, zodat mensen met een visuele beperking ook toegang hebben tot deze belangrijke informatie. Zo werden de richtlijnen over het wassen van handen en afstand houden beschikbaar gemaakt in braille, zodat de verspreiding van het virus wordt beperkt. Ook hebben we YouTube video’s gemaakt in de lokale gebarentaal en hebben we gemakkelijk te begrijpen posters verspreid.

Informatie in braille

Heng Sengoun, een 24-jarige student uit Cambodja vertelt:

“Blinde mensen zijn extra kwetsbaar, omdat zij hun handen in het dagelijks leven veel gebruiken. Ik ben enorm blij dat SeeYou informatie over het coronavirus voor mensen met een visuele beperking toegankelijk heeft gemaakt. Dit is een nieuwe stap voor mensen met een visuele beperking in het inclusieve beleid in Cambodja. Ik hoop dat het aantal braille publicaties in de toekomst zal blijven groeien en toegankelijker worden voor mensen met een visuele beperking.”

On air!

In samenwerking met diverse radiostations creëren we meer bewustzijn voor mensen met een handicap in deze pandemie onder de luisteraars. Op deze manier verminderen de vooroordelen over mensen met een handicap en neemt de solidariteit toe. In Cambodja ging een uitzending over de impact van het coronavirus op vrouwen met een handicap. Tijdens deze show waren meer dan 3.200 luisteraars via Facebook aanwezig en nog meer via de radio! De uitdagingen voor vrouwen met een handicap tijdens deze coronacrisis werden besproken. Maar ook de oplossingen om hun problemen te verhelpen. Daarnaast waren medewerkers van de Cambodjaanse overheid aanwezig om te vertellen over hun inclusieve corona-aanpak, zodat niemand buiten de boot valt.

Wilt u meer weten over onze aanpak tegen het coronavirus of doneren aan dit project? Klik dan hier!

Gerelateerde Berichten

22 januari 2021

Geef kinderen met een handicap een onvergetelijk 2021!

Lees Voor Vlak na de geboorte ontdekt moeder Sarah witte vlekjes in de ogen van haar dochtertje Emmanuella. “Ik maakte mij direct zorgen. Wat als...

19 januari 2021

Opticien Schelfhout is Opticien voor de Wereld!

Lees Voor Opticien Schelfhout voor Oog & Oor in Terneuzen draagt het label Opticien voor de Wereld. Samen met SeeYou zetten ze zich in voor bet...

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.