Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

9 november 2020

Samen omzien naar kinderen als Consola

De achtjarige Consola houdt van buitenspelen. Voetballen is zijn grootste hobby. Op school werkt hij hard, zodat hij een goede opleiding kan volgen en later voor zijn vader, moeder, broertje en zusje kan zorgen. Totdat tijdens het spelen een grote tak in zijn oog kwam en hij daardoor met één oog niet meer kan zien. Nog maar acht jaar en dan al aan één oog blind. Zijn dromen zijn in één klap voorbij.

“Ik ben bijna onzichtbaar. Ik kan niet meer spelen met mijn vriendjes. Niet samen voetballen, niet samen naar school.”

Oogoperatie

Gelukkig hoort de vader van Consola over een ziekenhuis waar ze oogoperaties uitvoeren. Ze kunnen het zicht van Consola redden! Ook tijdens deze coronatijd, waar veel behandelingen stilliggen, kan dit ziekenhuis gelukkig operaties blijven uitvoeren. “Het werk gaat hier altijd door, dag en nacht. We moeten er zijn voor alle mensen die hulp nodig hebben,” vertelt een verpleegster.

De ouders van Consola zijn erg arm en hebben geen geld voor de operatie. Maar dankzij de hulp van donateurs van SeeYou, voorheen Light for the World Nederland kan Consola toch geopereerd worden. “Ik was erg bang voor de operatie,” vertelt papa Jean-Paul. “Mijn lieve kleine jongen, in zo’n grote operatiekamer. Ik heb God gebeden of Hij de operatie wil leiden.”

Open ogen

Wat is iedereen dankbaar als blijkt dat Consola weer kan zien. De operatie is geslaagd! Dankzij de steun van trouwe donateurs zoals u kan Consola weer zien. Hij kan weer naar school en kan hij weer spelen met zijn vriendjes.

Steun voor kinderen zoals Consola

Er zijn nog zoveel andere kinderen die wachten op een operatie. Samen met u kunnen we deze kinderen helpen en hen het zicht weer teruggeven. Uw hulp is van levensbelang. Daarom vraag ik u: Steun en help ons, zodat we de zo belangrijke oogzorg kunnen bieden aan kinderen zoals Consola.

Gerelateerde Berichten

19 januari 2021

Opticien Schelfhout is Opticien voor de Wereld!

Lees Voor Opticien Schelfhout voor Oog & Oor in Terneuzen draagt het label Opticien voor de Wereld. Samen met SeeYou zetten ze zich in voor bet...

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

5 januari 2021

Bonzen op de voordeur

Lees Voor De vaders en moeders zaten op kleurrijke kleedjes op de grond. Hun kind op de arm, op schoot of liggend voor zich op de grond. Ik was op ...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.