Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

22 september 2020

Toegankelijke zorg voor iedereen!

In ontwikkelingslanden hebben veel mensen met een handicap geen toegang tot gezondheidszorg. Ondanks hun kwetsbare situatie! Zo kan de communicatie tussen een gezondheidsmedewerker en een persoon met een gehoorbeperking soms stroef verlopen, omdat de gezondheidsmedewerker geen gebarentaal kan. Met ons Every Life Matters  project in Rwanda, Ethiopië en Mozambique willen we zulke barrières voor mensen met een handicap wegnemen!  

Samen met lokale partners en 14 gezondheidscentra richten wij ons op oogzorg, de rechten van mensen met een handicap, en seksuele voorlichting. Wij zetten ons in voor zorgmedewerkers, en jongeren en volwassenen met een handicap.

Meer toegang tot zorg

Sinds 2019 is de toename van patiënten gestegen tot maar liefst 5000! Ook kunnen wij zorgmedewerkers en mensen met een handicap nu trainen, rondom communicatie, rechten en seksuele gezondheid. Hiernaast verschaffen wij boeken die de toegankelijkheid voor mensen met een beperking beter maakt. Zo gebruiken we boeken voor doven en boeken met afbeeldingen, om zo ook hen optimaal te kunnen informeren. Daarnaast besteden wij nu ook tijd aan het trainen van zorgpersoneel in gebarentaal Op deze manier kan ook iemand met een gehoorbeperking leren over zijn eigen gezondheid! Daarnaast maken we gezondheidscentra toegankelijker voor mensen met een handicap, zodat ook zij toegang hebben tot zorg.

Zorg tijdens corona

Tijdens deze tijden van corona bieden we inclusieve informatie over het virus aan mensen met een handicap. Daarnaast bieden we hygiëneproducten, zoals zeep, desinfecterende middelen en mondkapjes.

Gerelateerde Berichten

19 januari 2021

Opticien Schelfhout is Opticien voor de Wereld!

Lees Voor Opticien Schelfhout voor Oog & Oor in Terneuzen draagt het label Opticien voor de Wereld. Samen met SeeYou zetten ze zich in voor bet...

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

5 januari 2021

Bonzen op de voordeur

Lees Voor De vaders en moeders zaten op kleurrijke kleedjes op de grond. Hun kind op de arm, op schoot of liggend voor zich op de grond. Ik was op ...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.