Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

4 september 2020

Ethiopië: De impact van het coronavirus op oogzorg

“Het coronavirus vraagt veel van de gezondheidszorg over de hele wereld. Mensen met een handicap in ontwikkelingslanden, waar de capaciteit al erg beperkt is, zijn enorm kwetsbaar,” vertelt Alem Mekonnen, programma medewerkster bij SeeYou in Ethiopië. “Sinds de uitbraak zijn alle activiteiten uitgesteld. De afgelegen gemeenschappen ontvangen geen oogzorg zoals ze dat eerder ontvingen.”

Onlangs is de situatie wat verbeterd en zijn al onze plaatselijke partners rondom oogzorg weer gestart met het uitvoeren van behandelingen op bijna volledige kracht! Hierbij zijn er verschillende coronamaatregelen genomen, zoals het beperken van contact, het gebruik van plastic schermen, handzeep en desinfectiemiddelen. Andere plaatselijke partners van SeeYou geven nu leerzame trainingen over de omgang met het virus.

De impact van het virus is vooral groot op de afgelegen gemeenschappen in Ethiopië, veel projecten om mensen met oogzorg te bereiken zijn gestopt. “We hopen dat de corona besmettingen verminderen, zodat we eind 2020 de projecten weer kunnen oppakken.”

Ethiopië: De impact van Covid-19 op oogzorg 3

Een aantal plaatselijke partners van SeeYou hebben een positieve draai aan hun werk gegeven. Zij kijken nu naar wat wél mogelijk is! Zo is de afdeling oogheelkunde van de Jimma Universiteit bezig met het ontwerpen van oogschermen om het tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen te verminderen. Daarnaast zijn ze bezig met het geven van online lessen en hebben ze een telefonisch vragenloket opgezet voor mensen die begeleiding nodig hebben bij het verzorgen van oogziekten.

Ook werkt SeeYou nu nauw samen met de International Agency for the Prevention of Blindness (IAPB). Om er zo achter te komen wat nodig is om zo sterk mogelijk terug te komen uit deze crisis!

Kijk voor meer informatie over onze aanpak rondom het coronavirus op www.seeyoufoundation.nl/corona.

Gerelateerde Berichten

19 januari 2021

Opticien Schelfhout is Opticien voor de Wereld!

Lees Voor Opticien Schelfhout voor Oog & Oor in Terneuzen draagt het label Opticien voor de Wereld. Samen met SeeYou zetten ze zich in voor bet...

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

5 januari 2021

Bonzen op de voordeur

Lees Voor De vaders en moeders zaten op kleurrijke kleedjes op de grond. Hun kind op de arm, op schoot of liggend voor zich op de grond. Ik was op ...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.