Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

17 augustus 2020

Het belang van inclusie in Cambodja

In Cambodja lobbyt SeeYou, voorheen Light for the World Nederland voor het behoud van het budget bij het Ministerie van Cambodja. Dit doen wij op het gebied van inclusie, werk, sport, sociale bescherming, gemeenschapszorg voor kinderen, toegankelijkheid, en toegang tot gelijke rechten. Zeven belangrijke, maar niet vanzelfsprekende onderwerpen voor mensen met een handicap. Maar waarom zijn deze onderwerpen zo belangrijk voor mensen met een handicap?

Hieronder hebben we een aantal punten op een rijtje gezet: 

  • Mensen met een handicap worden vergeleken de rest van de bevolking van Cambodja vaker uitgesloten op sociaal, cultureel, politiek en economisch gebied. De inclusie van mensen met een handicap in onderwijs kan echter juist leiden tot meer werkgelegenheid. Dit zorgt ervoor dat families minder kwetsbaar worden voor armoede.  
  • Het werkloosheidsniveau onder mensen met een handicap in Cambodja is hoog vergeleken met mensen zonder handicap. Door te investeren in werkgelegenheid voor mensen met een handicap worden zij meer weerbaar voor tegenslagen. Daarnaast kunnen ze zichzelf en hun familie onderhouden.   
  • Te weinig fysieke beweging heeft een grote impact op de gezondheid en leidt wereldwijd tot ongeveer 3,2 miljoen doden per jaar. Daarom is het van belang dat sport een onderdeel uitmaakt van iedereens leven, ook die van mensen met een handicap. Door te sporten wordt het lichaam van mensen met een handicap versterkt, en leren ze hoe ze met hun lichaam moeten omgaan. 

Gerelateerde Berichten

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

5 januari 2021

Bonzen op de voordeur

Lees Voor De vaders en moeders zaten op kleurrijke kleedjes op de grond. Hun kind op de arm, op schoot of liggend voor zich op de grond. Ik was op ...

18 december 2020

Maak kennis met onze nieuwe naam: SeeYou

Lees Voor Per 1 januari hebben we een nieuwe naam: SeeYou! We gaan als zelfstandige organisatie verder en kunnen daardoor nog effectiever, en nog d...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.