Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

7 juli 2020

Het doorbreken van barrières: één masker tegelijk

Wairimu is geboren met een gehoorbeperking en communiceert door middel van liplezen en gebarentaal. Door het coronavirus werd het een stuk lastiger voor haar om te communiceren met andere mensen dan met wie ze samenwoont. Het dragen van maskers zorgt er namelijk voor dat mensen met een gehoorbeperking niet kunnen liplezen of gezichtsuitdrukkingen kunnen zien. Dit heeft de communicatie niet alleen voor Wairimu moeilijker gemaakt, maar ook voor de dovengemeenschap om haar heen.

Dit probleem Het doorbreken van barrières: één masker tegelijk 1bleef niet onopgemerkt door voorstanders van de inclusie van mensen met een handicap in Nairobi. Samen met Tuleane Africa, Limuru Cheshire Home en Ear Trek, zette SeeYou, voorheen Light for the World Nederland zich via het InBusiness Initiative in om een oplossing te ontwikkelen voor mensen met een gehoorbeperking. Het resultaat van deze samenwerking is een prachtig! Een inclusief masker met een doorzichtig middenstuk om liplezen en het zien van gezichtsuitdrukkingen mogelijk te maken.

De onthulling van dit inclusieve masker vindt plaats in Kiambu, Kenia. Hier werden de maskers uitgedeeld onder alle aanwezigen. Wairimu, de tolk van Ear Trek, moest aanvankelijk elk sprekende persoon vragen om hun masker af te doen zodat ze hun lippen kon lezen. Dit maakte haar erg vatbaar voor het oplopen van het coronavirus. De distributie van inclusieve maskers is daarom een speciaal moment voor Wairimu en andere slechthorende jongeren in Kenia. Zo is veilig communiceren voor iedereen mogelijk!

 

Meer lezen over onze initiatieven rondom het coronavirus? Klik hier!

Gerelateerde Berichten

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

5 januari 2021

Bonzen op de voordeur

Lees Voor De vaders en moeders zaten op kleurrijke kleedjes op de grond. Hun kind op de arm, op schoot of liggend voor zich op de grond. Ik was op ...

18 december 2020

Maak kennis met onze nieuwe naam: SeeYou

Lees Voor Per 1 januari hebben we een nieuwe naam: SeeYou! We gaan als zelfstandige organisatie verder en kunnen daardoor nog effectiever, en nog d...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.