Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

24 juni 2020

Gebedszondag voor de Wereld

Wereldwijd zijn er honderdduizenden mensen getroffen door de impact van het coronavirus. In veel landen heerst de dreiging van een grootschalige hongersnood. Het virus heeft niet alleen grote gevolgen voor de gezondheidszorg wereldwijd, maar ook voor de economie. Daarom roept SeeYou, voorheen Light for the World Nederland samen met het Christelijk Noodhulpcluster jou op om zondag 28 juni extra tijd te nemen voor een gebed voor de wereld.

Het Christelijk Noodhulpcluster Gebedszondag voor de Wereld 1 bestaat uit de organisaties Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord & Daad en ZOA. Deze organisaties zijn allemaal in actie gekomen door middel van het uitdelen van voedselpakketten, het verlenen van voorlichting en verstrekken van handwasfaciliteiten in de gebieden die dit het hardst nodig hebben.

Op dit moment richt ook SeeYou haar projecten zo in, dat ze zijn gerelateerd aan het coronavirus. Om mensen met een handicap te steunen in deze onzekere tijden is er een noodfonds opgesteld. Dit noodfonds is onderverdeeld in vijf actiepunten: preventie, pleitbezorging, behandeling,overleven en bescherming.

Op zondag 28 juni lezen of beluisteren alle betrokken kerken Psalm 67. Deze psalm is een krachtig en gezamenlijk gebed om Gods zegen voor onze medemens overal ter wereld. Laten we gezamenlijk de wereld in onze harten en onze gebeden sluiten!

Wilt u meer lezen over gebedszondag? Kijk op www.christelijknoodhulpcluster.nl voor meer informatie.

Gerelateerde Berichten

22 januari 2021

Geef kinderen met een handicap een onvergetelijk 2021!

Lees Voor Vlak na de geboorte ontdekt moeder Sarah witte vlekjes in de ogen van haar dochtertje Emmanuella. “Ik maakte mij direct zorgen. Wat als...

19 januari 2021

Opticien Schelfhout is Opticien voor de Wereld!

Lees Voor Opticien Schelfhout voor Oog & Oor in Terneuzen draagt het label Opticien voor de Wereld. Samen met SeeYou zetten ze zich in voor bet...

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.