Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

10 juni 2020

Nominatie IDleaks Awards: Alive and Kicking

We zijn trots om te mogen vertellen dat onze video Alive and Kicking dit jaar is genomineerd voor de IDleaks Awards 2020 in de Hoogvlieger categorie! IDleaks is een non-profit organisatie die zich inzet voor betere humanitaire communicatie. Ieder jaar reikt IDleaks de Hoogvlieger en Vlieg in het Oog Awards uit voor de meest en minst geslaagde campagne van een Nederlandse ontwikkelingssamenwerking organisatie. Bekijk de projectvideo van Alive and Kicking hieronder.

Alive and Kicking

Het project Alive and Kicking in Kenia draait niet om het maken van winst. Integendeel, het project gebruikt het geld dat wordt verdiend door het verkopen van voetballen voor het creëren van werkgelegenheid. Hierdoor krijgen mensen met een handicap bij Alive and Kicking een kans om een vakopleiding te volgen. “Sinds mensen met een handicap bij ons werkzaam zijn, stimuleren we ook andere bedrijven om mensen met een handicap niet buiten te sluiten,” zegt Eliud Kinyua, Human Resource Manager bij Alive and Kicking. In de kern van het project ligt de inclusie van mensen met een handicap in de arbeidsmarkt. Het Alive and Kicking is onderdeel van ons EmployAble-programma.

De waardering voor de inclusieve visie van het project wordt zeker ook gedeeld door de werknemers bij Alive and Kicking: “Ik ben erg blij met het management. Ze behandelen me net als alle anderen,” vertelt Eunice Chaki, voormalig trainee en huidig werknemer bij Alive and Kicking.

Breng je stem uit!

Help jij mee om dit project te laten winnen, en mensen met een handicap in de spotlight te zetten? Stem dan op Alive and Kicking! Je kunt stemmen tot en met 8 juli 2020 via deze link. De uitreiking van de Hoogvlieger Award zal plaatsvinden woensdagavond 8 juli.

Gerelateerde Berichten

22 januari 2021

Geef kinderen met een handicap een onvergetelijk 2021!

Lees Voor Vlak na de geboorte ontdekt moeder Sarah witte vlekjes in de ogen van haar dochtertje Emmanuella. “Ik maakte mij direct zorgen. Wat als...

19 januari 2021

Opticien Schelfhout is Opticien voor de Wereld!

Lees Voor Opticien Schelfhout voor Oog & Oor in Terneuzen draagt het label Opticien voor de Wereld. Samen met SeeYou zetten ze zich in voor bet...

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.