Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

17 maart 2020

Coronacrisis: update uit onze projectlanden

Het coronavirus COVID-19 heeft Nederland op zijn kop gezet. Er zijn maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Dit is echter niet alleen in Nederland het geval. De landen waarin Light for the World actief is, hebben ook maatregelen getroffen. Dit heeft gevolgen voor het werk in onze projecten in Azië en Afrika.

Nauw contact

Light for the World houdt in onze projectlanden nauw contact met de lokale overheid en partnerorganisaties. Want mensen met een handicap horen, net zoals ieder ander, de hulp te krijgen die zij nodig hebben. We kijken naar wat de impact is van de maatregelen op het leven en de gezondheid van mensen met een handicap. Light for the World is er van bewust dat juist in deze situatie mensen met een handicap kwetsbaar zijn en geïsoleerd kunnen raken. We proberen in deze onzekere tijden zo goed mogelijk op de behoeften van mensen met een handicap in te spelen.

Goede communicatie

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat mensen met een handicap toegang hebben tot informatie. Het is belangrijk dat zij weten hoe ze het virus kunnen voorkomen en wat ze moeten doen als ze denken besmet te zijn. Daar ligt een belangrijke taak voor overheden en gezondheidsdiensten. Wanneer iemand doof is en er wordt op de televisie een belangrijke persconferentie uitgezonden, dan is het van belang dat er een gebarentolk is om te vertalen. Daarnaast hebben mensen met een intellectuele beperking een eenvoudige uitleg nodig. Als zij belangrijke informatie niet op tijd krijgen, dan lopen ze een hoger risico om zelf besmet te raken of andere mensen te besmetten.

Toegankelijkheid

De tweede stap is dat mensen met een handicap, als er drastische maatregelen nodig zijn in een land, toegang hebben tot dagelijkse levensbehoeften. Ook zij hebben het recht op voedsel, drinken en verzorging. Momenteel is vooral de toegang tot medische zorg enorm van belang. Deze voorzieningen moeten bereikbaar en toegankelijk zijn voor mensen met een handicap.

Ons hart gaat uit naar onze medewerkers en mensen met een handicap in de projectlanden.

Doneer nu

Gerelateerde Berichten

22 januari 2021

Geef kinderen met een handicap een onvergetelijk 2021!

Lees Voor Vlak na de geboorte ontdekt moeder Sarah witte vlekjes in de ogen van haar dochtertje Emmanuella. “Ik maakte mij direct zorgen. Wat als...

19 januari 2021

Opticien Schelfhout is Opticien voor de Wereld!

Lees Voor Opticien Schelfhout voor Oog & Oor in Terneuzen draagt het label Opticien voor de Wereld. Samen met SeeYou zetten ze zich in voor bet...

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.