Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

28 januari 2020

Make 12.4% Work: Resultaten van 2019

In Uganda groeien veel jongeren met een handicap op in een omgeving met lage verwachtingen. Dat komt omdat ze vaak worden geconfronteerd met discriminatie, verwaarlozing en misbruik. Dit zit hun ontwikkeling in de weg. Met het project Make 12.4% Work probeert Light for the World daar verandering in te brengen! De jongeren worden gestimuleerd om hun eigen talenten te ontwikkelen en een leven op te bouwen vol met mogelijkheden. Aan het einde van het jaar hebben we de balans opgemaakt. In de resultaten vind je meer informatie over het aantal bereikte mensen, de trainingen en veel meer!

De Disability Inclusion Challenge

Tijdens één van de trainingen kwam de volgende opdracht naar voren: Een realistische oplossing ontwikkelen die inclusie bevordert en het leven van mensen met een handicap verbetert. Samen met universiteiten, ngo’s en sociale ondernemingen hebben de jongeren maar liefst 67 oplossingen bedacht! Op basis van de potentiële impact, de originaliteit en uitvoerbaarheid is een top-3 van oplossingen opgesteld:

  1. Gebarentaal café:
    Een eenvoudige dagelijkse ochtendroutine, zoals het bestellen van koffie bij een café, toegankelijk maken voor mensen met een handicap. Zo’n eenvoudige aspect veranderen, brengt veel op. Vanuit die ene verandering komen meer werkgelegenheidskansen voor beginnende ondernemers. Tegelijkertijd vergemakkelijkt dit hun integratie met de gemeenschap.
  2. Professionele persoonlijke assistenten voor mensen met een beperking:
    Persoonlijke assistenten maken deel uit van het dagelijkse en professionele leven van veel mensen met een handicap. Meestal zijn dit vrienden of familie met een beperkte kennis. Dit concept is gericht op het creëren van een professionele bedrijfstak in combinatie met een universitaire opleiding.
  3. E-Wheely:
    Kampala is een gemiddelde Afrikaanse stad dat zich kenmerkt door verkeersvertraging en slecht geplande wandelroutes. Dit maakt het dagelijkse woon-werkverkeer voor rolstoelgebruikers een lastige opgave. Dit concept omvat de productie van betaalbare rolstoelen op zonne-energie met extra aanpassingen voor comfort en bruikbaarheid. Lokale productie zorgt voor lagere kosten zonder in te leveren aan kwaliteit. De batterij op zonne-energie vermindert het ongemak dat wordt veroorzaakt door veel voorkomende stroomuitval.

Deze drie oplossingen zijn uitgewerkt tot uitvoerbare ideeën. De concepten zijn in augustus ontwikkeld en voorgelegd aan een selectiecomité. Na goedkeuring testen ze de prototypes. Naar aanleiding van de testresultaten besluiten ze het voorstel wel of niet te implementeren.

Meer informatie over trainingen en andere activiteiten vind je in de resultaten van het Make 12.4% Work project of via de website.

Gerelateerde Berichten

22 januari 2021

Geef kinderen met een handicap een onvergetelijk 2021!

Lees Voor Vlak na de geboorte ontdekt moeder Sarah witte vlekjes in de ogen van haar dochtertje Emmanuella. “Ik maakte mij direct zorgen. Wat als...

19 januari 2021

Opticien Schelfhout is Opticien voor de Wereld!

Lees Voor Opticien Schelfhout voor Oog & Oor in Terneuzen draagt het label Opticien voor de Wereld. Samen met SeeYou zetten ze zich in voor bet...

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.