Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

20 januari 2020

Edith en 123,7 miljoen anderen

Toen Edith 7 jaar oud was, kwam ze erachter dat ze niet zo goed zag als haar klasgenoten. Haar docent merkte door haar tegenvallende cijfers dat ze niet goed zag. Edith werd op de voorste rij gezet, maar haar leerprestaties verbeterden nog steeds niet. Ediths moeder besloot om met haar dochter naar het ziekenhuis te gaan om haar ogen te laten controleren. De artsen zagen het meteen: Edith heeft een sterke refractie-afwijking.

Dit betekent voor Edith dat ze een bril nodig heeft. Alleen kunnen mensen in Uganda vaak geen bril betalen. Wat zijn dan de mogelijkheden voor Edith? Light for the World bood Edith een gratis bril aan, inclusief jaarlijkse controles en brilaanpassingen. Vanaf het moment dat Edith een bril ging dragen, ging ze met sprongen vooruit. Ze kan het schoolbord duidelijk zien, examens kan ze nu zelf maken. Ze droomt ervan om de studie Inkoop en Logistiek te gaan doen.

Er zijn nog vele andere als Edith. Een refractie-afwijking is een van de meest voorkomende oogaandoeningen in de wereld, maar liefst 123,7 miljoen mensen hebben deze beperking. Terwijl dit met een relatief simpele ingreep, zoals een bril, behandeld kan worden. Dit heeft de Wereldgezondheidsorganisatie onlangs bekendgemaakt in een rapport over oogaandoeningen. In het rapport zijn vele andere cijfers te bekijken over oogaandoeningen. Wil je de infographic met de rapportresultaten zien? Download nu: World Vision Report Infographic. 

Gerelateerde Berichten

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

5 januari 2021

Bonzen op de voordeur

Lees Voor De vaders en moeders zaten op kleurrijke kleedjes op de grond. Hun kind op de arm, op schoot of liggend voor zich op de grond. Ik was op ...

18 december 2020

Maak kennis met onze nieuwe naam: SeeYou

Lees Voor Per 1 januari hebben we een nieuwe naam: SeeYou! We gaan als zelfstandige organisatie verder en kunnen daardoor nog effectiever, en nog d...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.