Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

11 december 2019

Saiful kan zijn familie ondersteunen!

Ontmoet de 24-jarige Saiful uit Bangladesh. Saiful is geboren met een beperking aan zijn rechterbeen en heeft een waterhoofd. Hij woont samen met zijn ouders en broer. Zijn vader wordt per dag betaald. Het inkomen van het gezin is daardoor onregelmatig.

Van jongs af aan is tegen Saiful gezegd dat hij niet veel waard is, waardoor hij weinig vertrouwen in zijn eigen toekomst kreeg. Hij wist niet hoe zijn familie financieel moest ondersteunen. De gemeenschap van Saiful geloofde niet dat hij in staat was om te kunnen werken.

Tot dat alles voor hem veranderde. Saiful kreeg een baan! Van een medicinale plantenproducent kreeg hij een stuk grond. Op zijn stuk grond verbouwde hij Basok, een plant waarvan de gedroogde bladeren worden gebruikt als medicijn voor bronchitis en astma. Per jaar oogst hij acht keer 60 kilo droge Basok-bladeren. Hiermee verdient hij 2220 Bangladesh Taka, dat is ongeveer 180 euro per jaar. Een redelijk inkomen voor mensen uit Bangladesh.

Nu Saiful een inkomen heeft, is zijn situatie enorm veranderd. Wat hij altijd heeft gewild komt uit; hij kan zijn familie ondersteunen! Ook kan hij de studie van hem en zijn broer betalen. Maar wat nog belangrijker is, is dat zijn zijn familieleden en dorpsgenoten hem nu respecteren. Hij mag zijn stem laten horen bij belangrijke onderwerpen. Dit is heel belangrijk in zijn cultuur. Saiful voelt zich zelfverzekerd en draagt zijn verantwoordelijkheden vol trots!

Een collega van Saiful, Zoba, zegt: “Het onze plicht is om mensen met een handicap te betrekken bij de samenleving. Niet uit sympathie, maar om zijn recht om als mens te kunnen leven en werken.” Samen voor gelijke kansen!

Gerelateerde Berichten

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

5 januari 2021

Bonzen op de voordeur

Lees Voor De vaders en moeders zaten op kleurrijke kleedjes op de grond. Hun kind op de arm, op schoot of liggend voor zich op de grond. Ik was op ...

18 december 2020

Maak kennis met onze nieuwe naam: SeeYou

Lees Voor Per 1 januari hebben we een nieuwe naam: SeeYou! We gaan als zelfstandige organisatie verder en kunnen daardoor nog effectiever, en nog d...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.