Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

16 oktober 2019

Gezocht: Bestuurslid met een juridische achtergrond

Light for the World Nederland is een christelijke ontwikkelingsorganisatie die zich inzet voor inclusie van mensen met een handicap in ontwikkelingslanden. De stichting is actief in Afrika en Azië. Met innovatieve projecten bieden we mensen met een handicap een eerlijke kans om te participeren in de samenleving. Zo werken wij aan inclusief onderwijs en gezondheidszorg, vaktrainingen, economische programma’s en verbeterde toegang tot de arbeidsmarkt om hun zelfredzaamheid te verbeteren. Daarnaast ondersteunen wij oogzorgprojecten. Wij werken samen met Light for the World International. Onze expertise delen wij graag met andere organisaties, zodat zij hun programma’s toegankelijk kunnen maken voor mensen met een handicap. Voor een duurzame uitvoering van onze programma’s werken we samen met lokale partners.

Zie de video hieronder met meer achtergrondinformatie over Light for the World.

Wegens het aanstaande vertrek van een bestuurslid is Light for the World op zoek naar een bestuurslid met een juridische achtergrond. De reden is het verlopen van de tweede (en laatste) termijn van ons huidige bestuurslid met een juridische achtergrond. Wij vinden het belangrijk om deze competentie in ons bestuur te houden.

Ben jij gedreven om het beste uit jezelf en anderen te halen en zet jij je vol passie in voor de zwakkeren in de wereld? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Formele taken en de rol van het bestuur

Je zult onderdeel uitmaken van een enthousiast en betrokken bestuur dat bestaat uit 7 personen. Naast de formele rollen van voorzitter en penningmeester hebben de overige 5 leden een generieke rol met een specifiek aandachtspunt. De stichting heeft een financiële commissie waarin enkele bestuursleden zitting hebben.

Als bestuurslid zul je de eerste periode als generiek bestuurslid meedraaien en na een inwerkperiode zal jou als specifiek aandachtspunt juridische zaken (tevens HR gerelateerd) worden toegewezen.

Werkzaamheden bestuur
 • Het bestuur vergadert vijf keer per jaar in Veenendaal en is beleidsbepalend, voorwaardenscheppend en juridisch werkgever, en draagt de eindverantwoordelijkheid voor de stichting. Daarnaast is er een jaarlijkse strategische sessie.
 • Het bestuur geeft het bestuurlijk kader vorm vanuit een directe betrokkenheid bij de (doelstellingen van de) organisatie.
 • Naast het bijwonen van de vergaderingen zetten bestuursleden zich in voor het geven van advies aan de directie of het representeren van de organisatie in belangrijke netwerkvergaderingen. De tijdsinvestering van bestuursleden bedraagt, naast de bestuursvergaderingen, een dag per 2 maanden. Afhankelijk van de taak kan incidenteel meer tijd nodig zijn.
 • Het betreft een onbezoldigde functie; er is vergoeding beschikbaar voor reiskosten per bijgewoonde vergadering.
De ideale kandidaat voor deze functie:
 • Beschikt over bestuurlijke ervaring in een profit/not for profit organisatie;
 • Onderschrijft de doelstellingen van de organisatie en heeft een brede belangstelling voor ontwikkelingssamenwerking en in het bijzonder voor het onderwerp van disability inclusie;
 • Heeft ervaring met en/of inzicht in culturele diversiteit;
 • Is representatief voor wat betreft het internationale karakter van de organisatie;
 • Heeft visie op het besturen op afstand en heeft ervaring in het besturen;
 • Is organisatorisch en strategisch sterk;
 • Heeft brede maatschappelijke belangstelling en bereidheid tot netwerken in voor Light for the World relevante netwerken;
 • Stemt in met de grondslag van de stichting die haar activiteiten uitvoert vanuit een positief christelijke levenshouding.
Waarom reageren?
 • Je wordt onderdeel van een gedreven team van bestuurders die elkaar stimuleren en openlijk aanspreken om het beste voor de doelgroep te realiseren
 • Je wilt je talenten inzetten voor je medemens en hoopt daarmee een bijdrage te kunnen leveren aan een betere wereld met gelijke kansen voor iedereen.

Bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een vrouw en/of iemand met een handicap. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Sander van Bellen, voorzitter Light for the World Nederland (06-18490098). Uw sollicitatie met CV per e-mail uiterlijk 31 oktober richten aan vacancy@lightfortheworld.nl.

Gerelateerde Berichten

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

5 januari 2021

Bonzen op de voordeur

Lees Voor De vaders en moeders zaten op kleurrijke kleedjes op de grond. Hun kind op de arm, op schoot of liggend voor zich op de grond. Ik was op ...

18 december 2020

Maak kennis met onze nieuwe naam: SeeYou

Lees Voor Per 1 januari hebben we een nieuwe naam: SeeYou! We gaan als zelfstandige organisatie verder en kunnen daardoor nog effectiever, en nog d...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.