Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

25 september 2019

Op de koffie bij minister Kaag

Donderdag 12 september heeft collega Lieke een gesprek gehad met minister Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Lieke is samen met Amber van Ginniken en Steven van Berlekom (directeur Lilianefonds) uitgenodigd om inclusie van mensen met een beperking te bespreken. Lieke werkt naast Light for the World ook als coördinator van het DCDD netwerk*.

Andere landen hebben zich al behoorlijk ontwikkeld op het gebied van inclusie, maar Nederland loopt nog wel achter. Minister Kaag wil zich daarom sterker in gaan zetten voor het 10e duurzame ontwikkelingsdoel: het verminderen van ongelijkheid voor iedereen.

Wat kan Nederland dan bijvoorbeeld doen? Het ministerie heeft een bepaald budget beschikbaar voor ontwikkelingssamenwerking. Daarom kan Nederland voorwaarden stellen aan projecten die zij financiert. Via dit budget worden veel mensen bereikt, maar vaak niet de mensen met een beperking. Samenwerkende organisaties moeten toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Zo moet bijvoorbeeld onderwijs en noodhulp ook voor hen beschikbaar worden.

Tijdens dit gesprek zijn concrete ideeën besproken om te zorgen dat mensen met een beperking meer gelijke rechten en kansen krijgen. Om dit nog extra te onderstrepen hebben Lieke, Amber en Steven een ingelijste poster aan minister Kaag overhandigd. Op deze poster (via link) zie je het 10e duurzame ontwikkelingsdoel in letters en braille geschreven en in gebarentaal afgebeeld.

Scan de QR-code op de poster of kijk het filmpje.


*DCDD is de Dutch Coalition on Disability and Development, waarin 22 organisaties en individuele experts deelnemen (o.a.  Light for the World).

Gerelateerde Berichten

19 januari 2021

Opticien Schelfhout is Opticien voor de Wereld!

Lees Voor Opticien Schelfhout voor Oog & Oor in Terneuzen draagt het label Opticien voor de Wereld. Samen met SeeYou zetten ze zich in voor bet...

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

5 januari 2021

Bonzen op de voordeur

Lees Voor De vaders en moeders zaten op kleurrijke kleedjes op de grond. Hun kind op de arm, op schoot of liggend voor zich op de grond. Ik was op ...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.