Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

12 augustus 2019

Verhalen uit Mozambique: Safiya

Mirian doet voor Light for the World onderzoek in Mozambique naar de toegankelijkheid van noodhulp aan mensen met een handicap. Dit doet zij door in gesprek te gaan met mensen met een handicap en de ouders en verzorgers van kinderen met een handicap. Mirian heeft veel persoonlijk contact met de gemeenschap en hoort veel aangrijpende verhalen. Deze verhalen delen wij graag met jou, zoals het verhaal van Safiya*. Zo hopen we de situatie van mensen met een handicap na de cycloon Idai aan jou te laten zien.

Safiya is een meisje van 15 jaar. Ze staat in het midden van de foto samen met haar familie. Safiya heeft een fysieke beperking. Ze is geboren met een misvormde been en voet. Met behulp van een kruk kan ze lopen. Op de foto staan ook haar oma, tante en broers.

Tijdens de cycloon heeft de familie onderdak gezocht in een nabijgelegen school. ”We moesten allemaal rennen, maar ik ging heel langzaam. Dat was heel moeilijk. We werden heel nat, mijn kleren waren doorweekt,” vertelt Safiya. De school was helaas beschadigd door de storm. De familie besloot daarom terug te keren naar hun huis. Maar ook hun huis was volledig verwoest. Al hun spullen waren beschadigd door de storm.

Verhalen uit Mozambique: Safiya

De familie moest noodgedwongen een nieuw huis bouwen. Gelukkig konden ze bij de buren blijven terwijl Safiya’s familie een nieuw huis bouwden. Safiya: “Mijn oma ging naar kokospalmen zoeken, zodat de bladeren gebruikt konden worden voor het nieuwe huis. We hebben een plastic omhulsel bovenop het huis gelegd als dak.”

Door haar beperking kon Safiya niet meehelpen met het bouwen. Safiya wil graag verhuizen naar een andere plaats waar mensen haar niet zoveel pesten vanwege haar been: “Als we hier blijven, dan zullen mensen doorgaan met mij pesten.” De familie heeft bouwmaterialen ontvangen van ADEMO, een lokale partner van Light for the World, om een nieuw huis te bouwen. Ze hebben onder andere cement zakken en golfplaten gekregen. De familie heeft besloten de bouwmaterialen te bewaren voor de bouw van een nieuw huis op een andere locatie.

Help mee!

In Mozambique zijn er nog steeds mensen zoals Safiya die uw hulp hard nodig hebben. Ongeveer 90.000 mensen met een handicap zijn door deze storm getroffen. Ze hebben vaak geen onderdak, voedsel of medicijnen. Samen met Light for the World International helpen wij met het verdelen van voedsel en het herbouwen van huizen. Helpt u ons mee?

Doneer nu

*Wegens privacy redenen voor het onderzoek is er een pseudoniem gebruikt.

Gerelateerde Berichten

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

5 januari 2021

Bonzen op de voordeur

Lees Voor De vaders en moeders zaten op kleurrijke kleedjes op de grond. Hun kind op de arm, op schoot of liggend voor zich op de grond. Ik was op ...

18 december 2020

Maak kennis met onze nieuwe naam: SeeYou

Lees Voor Per 1 januari hebben we een nieuwe naam: SeeYou! We gaan als zelfstandige organisatie verder en kunnen daardoor nog effectiever, en nog d...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.