Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

30 juli 2019

Verhalen uit Mozambique: Malika

Mirian doet voor Light for the World onderzoek in Mozambique naar de toegankelijkheid van noodhulp aan mensen met een handicap. Dit doet zij door in gesprek te gaan met mensen met een handicap en de ouders en verzorgers van kinderen met een handicap. Mirian heeft veel persoonlijk contact met de gemeenschap en hoort veel aangrijpende verhalen. Deze verhalen delen wij graag met jou, zoals het verhaal van Malika*. Zo hopen we de situatie van mensen met een handicap na de cycloon Idai aan jou te laten zien.

Op de foto zie je Malika met haar twee kinderen. Ze zitten op de restanten van wat eens hun huis was. Het huis is compleet verwoest door de cycloon. Haar jongste zoon heeft een handicap. Hij is geboren met een spastische arm en hand. Malika maakt zich zorgen om het hoofd van haar zoontje die maar blijft groeien. Toch is er nog geen diagnose gesteld.

Verhalen uit Mozambique: Malika

Toen hun huis door de cycloon compleet werd verwoest, moesten Malika en haar twee kinderen naar een schoolgebouw. Daar verbleven ze twee weken. Malika en haar twee kinderen werden daarna overgeplaatst naar een andere verblijfplaats waar ze tijdelijk konden blijven wonen. Hier bleven ze nog eens drie maanden. Ze deelden een tent met vijf andere families. Malika vertelt dat ze daar in barre omstandigheden leefden. Er was onvoldoende eten voor iedereen. Dit zorgde voor veel ruzies onder de mensen van het kamp.

Malika besloot een huisje te huren met het schrale inkomen wat Malika verdient door anderen te helpen met landbouw. Nu ze weer thuis is, ontvangt ze voedsel, cement zakken en ijzeren platen van ADEMO, een lokale partner van Light for the World. Malika heeft echter niet de technische kennis om haar huis te herbouwen. Ook heeft ze geen man om haar te helpen. Ze is afhankelijk van de hulp van anderen.

Help mee!

In Mozambique zijn er nog steeds mensen zoals Malika die uw hulp hard nodig hebben. Ongeveer 90.000 mensen met een handicap zijn door deze storm getroffen. Ze hebben vaak geen onderdak, voedsel of medicijnen. Samen met Light for the World International helpen wij met het verdelen van voedsel en het herbouwen van huizen. Helpt u ons mee?

Doneer nu

*Wegens privacy redenen voor het onderzoek is er een pseudoniem gebruikt.

 

 

Gerelateerde Berichten

22 januari 2021

Geef kinderen met een handicap een onvergetelijk 2021!

Lees Voor Vlak na de geboorte ontdekt moeder Sarah witte vlekjes in de ogen van haar dochtertje Emmanuella. “Ik maakte mij direct zorgen. Wat als...

19 januari 2021

Opticien Schelfhout is Opticien voor de Wereld!

Lees Voor Opticien Schelfhout voor Oog & Oor in Terneuzen draagt het label Opticien voor de Wereld. Samen met SeeYou zetten ze zich in voor bet...

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.