Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

26 juni 2019

Mekdes leven veranderde compleet!

Mekdes volgt een opleiding tot kapper en is stagiaire. Ze is slechthorend, maar dat belemmerd Mekdes niet om haar dromen achterna te gaan! Haar interesses zijn haarverzorging, mode en design. Ze volgde een training om het kappersvak te leren die werd aangeboden door ECDD, een van onze partners. De training heeft haar leven compleet veranderd. Mekdes vertelt:

‘’Ik kreeg ooit de kans om in een schoonheidssalon te werken. Helaas kon de eigenaar mij niet begrijpen. Ze dacht dat ze door mij haar klanten zou verliezen. Ze had geen vertrouwen in mij.  Tegen dit probleem loop niet alleen ik aan, maar ook andere jongeren met een handicap.  Ik denk dat er veel meer gedaan moet worden om te laten zien dat mensen met een handicap net zo goed kunnen presteren als mensen zonder een handicap.

De training die ik heb gevolgd bij  ECDD was geweldig. Ik heb veel geleerd, zowel op theoretisch als op praktisch gebied. De training veranderde zelfs levens! Het heeft niet alleen op mijn leven impact gehad, maar ook in het leven van mijn familie en mensen om me heen.  Het heeft me geholpen andere mensen in te laten zien dat ik echt wel dingen kan!

Mekdes leven is compleet veranderd! 1

Voor mij is het de zaak om eerst het vertrouwen te winnen van mijn klanten, dat ik mijn vak goed kan uitvoeren. Hiermee win ik het hart van mijn klanten. Daar gaat het om.

Ik geloof dat het echt een recht is  om mezelf te ontwikkelen en mijn droom te bereiken. Mijn droom is om samen met mijn familie door te gaan met dit beroep en om een ​​groot en bekend familiebedrijf  op te zetten. Het openen van een grote schoonheidssalon, het mooi maken  van mensen en hen gelukkig maken is mijn droom. En ik hoop en geloof dat ik mijn droom zal waarmaken!’’

Samen kunnen we werken aan een inclusieve wereld. Een wereld waarin jongeren zoals Mekdes een onderdeel kunnen uitmaken van de samenleving. Steun jij deze jongeren, zodat zij kans hebben op een baan? Met jouw hulp zorg je ervoor dat jongeren met een handicap trainingen en juiste lesmaterialen krijgen. Help jij mee?

Doneer nu

Gerelateerde Berichten

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

5 januari 2021

Bonzen op de voordeur

Lees Voor De vaders en moeders zaten op kleurrijke kleedjes op de grond. Hun kind op de arm, op schoot of liggend voor zich op de grond. Ik was op ...

18 december 2020

Maak kennis met onze nieuwe naam: SeeYou

Lees Voor Per 1 januari hebben we een nieuwe naam: SeeYou! We gaan als zelfstandige organisatie verder en kunnen daardoor nog effectiever, en nog d...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.