Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

11 juni 2019

Mag ik jouw aandacht voor kinderen zoals Auwnie?

Doneer nu

Gert-Jan en Rianne Segers hebben zeven jaar in Egypte gewoond. In die tijd hebben ze Auwnie ontmoet. Hij heeft hun hart geraakt voor mensen met een handicap in ontwikkelingslanden.

”Hij staat op ons netvlies gebrand. Auwnie, een jongen van zo’n 8 jaar oud met een waterhoofd en twee donkerbruine priemende ogen die je aankijken wanneer de deur openzwaait. En vervolgens zijn lach, zo breed, hartverwarmend.

We lopen door de straten van een straatarme vuilnisbeltwijk van Caïro. Een vrouw spreekt ons aan: “Wat doen jullie hier?” We vertellen dat we de kinderen met een handicap van onze zondagsschool bezoeken om te kijken wat we voor de gezinnen kunnen betekenen. “Kom”, zegt ze, “de neef van mijn zwager heeft ook zo’n kindje.”  En zo ontmoeten we Auwnie, zittend op een stapel kistjes. Hele dagen zit hij daar alleen in die kamer. Niemand die met hem speelt. Niemand die voor hem zorgt. Niemand die kijkt wat hij kan, laat staan dat iemand hem mee naar buiten neemt. Want stel je voor dat anderen hem zien. De schaamte zou te groot zijn.

Geraakt door de rauwe realiteit lopen we terug. Wat is de situatie voor kinderen met een handicap toch schrijnend. Geen toegang tot onderwijs, gezondheidszorg en geen zicht op een toekomst. Deze kinderen worden helemaal buitengesloten.

Auwnie laat ons zien wat een onrecht mensen met een handicap wordt aangedaan. En hoe belangrijk het is om in actie te komen voor deze kinderen. Daarom zijn wij ambassadeur van Light for the World!

We horen de verhalen van deze prachtige organisatie die op zoveel plekken in de wereld kinderen en jongeren met een handicap een plek in de samenleving geeft. Hen ziet als unieke, mooie mensen. Door trots op deze kinderen en jongeren te zijn. En door hen toegang te geven tot gezondheidszorg, onderwijs en door hen een vak te leren. En heel belangrijk: familieleden en omgeving aan te moedigen naar hen te kijken als mensen met mogelijkheden.”

Zoals Auwnie zijn er helaas nog veel te veel kinderen en jongeren met een handicap die door de gemeenschap worden buitengesloten en geen zicht op een toekomst hebben. Jij kan de wereld van kinderen met handicap zoals Auwnie veranderen. Dankzij jouw gift kunnen wij ervoor zorgen dat kinderen en jongeren met een handicap toegang krijgen tot medische zorg en onderwijs. Help je mee?

Doneer nu

Gert-Jan Segers is voorzitter van de Christen Unie en werkt in de Tweede Kamer. Rianne Segers is orthopedagoog en werkt in het Special Onderwijs. Ze hebben samen met hun gezin 7 jaar in
Egypte gewoond.

Gerelateerde Berichten

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

5 januari 2021

Bonzen op de voordeur

Lees Voor De vaders en moeders zaten op kleurrijke kleedjes op de grond. Hun kind op de arm, op schoot of liggend voor zich op de grond. Ik was op ...

18 december 2020

Maak kennis met onze nieuwe naam: SeeYou

Lees Voor Per 1 januari hebben we een nieuwe naam: SeeYou! We gaan als zelfstandige organisatie verder en kunnen daardoor nog effectiever, en nog d...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.