Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

1 mei 2019

Ishimwe voelt zich niet meer alleen

Ishimwe Bolis kan voor het eerst in zijn leven een beetje communiceren met zijn familie. Ishimwe woont in Rwanda met zijn moeder, broer en zus. Omdat hij de enige in zijn gezin is met een gehoorbeperking wordt hij buitengesloten door zijn familie. Door ons programma EmployAble leert hij hoe hij schoenen kan repareren, maar ook gebarentaal. Hierdoor kan hij schoenmaker worden en later voor zichzelf en zijn familie zorgen. Maar hij kan ook eindelijk met zijn familie communiceren.

Ishimwe voelt zich niet meer alleen

Hij werkt bij een bedrijf samen met andere jongeren met een gehoorbeperking. Zijn leraar leert hem om schoenen te repareren. Het is een uitdaging voor Ishimwe om te leren hoe hij schoenen moet maken. Omdat hij doof is, moet zijn leraar alles uitleggen door het te laten zien. Zijn leraar kan namelijk geen gebarentaal. Wanneer Ishimwe en zijn klasgenoten met een gehoorbeperking het niet begrijpen, dan wordt de leraar erg boos. Toch is Ishimwe erg blij dat hij met mensen zoals hij werkt. Hij voelt zich niet alleen. Hij kan met hen communiceren en ze helpen elkaar. Ishimwe hoopt iedere dag meer gebarentaal te leren, omdat hij houdt van nieuwe dingen leren.

Samen voor een inclusieve wereld
Samen kunnen we werken aan een inclusieve wereld. Een wereld waarin jongeren zoals Ishimwe een onderdeel kunnen uitmaken van de samenleving. Steun jij deze jongeren, zodat zij naar school kunnen gaan? Met jouw hulp zorg je ervoor dat jongeren met een handicap trainingen en juiste lesmaterialen krijgen. Help jij mee?

Doneer nu

Gerelateerde Berichten

19 januari 2021

Opticien Schelfhout is Opticien voor de Wereld!

Lees Voor Opticien Schelfhout voor Oog & Oor in Terneuzen draagt het label Opticien voor de Wereld. Samen met SeeYou zetten ze zich in voor bet...

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

5 januari 2021

Bonzen op de voordeur

Lees Voor De vaders en moeders zaten op kleurrijke kleedjes op de grond. Hun kind op de arm, op schoot of liggend voor zich op de grond. Ik was op ...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.