Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

23 april 2019

Eigen ontwikkeling in handen in Ethiopië

In Ethiopië behoren mensen met een handicap tot een van de meest kwetsbare groepen van de samenleving. Ze zijn voornamelijk afhankelijk van de hulp van anderen, met name van de hulp van hulporganisaties. Men denkt hierdoor dat mensen met een handicap onmogelijk voor zichzelf kunnen zorgen zonder de hulp van ontwikkelingsorganisaties. Terwijl dit zeker niet waar is. Wij vinden dat dit anders kan en moet!

Zelfhulpgroepen

Een aantal jaar geleden is ontdekt dat het opzetten van zelfhulpgroepen een krachtige manier is om mensen uit armoede te halen. Een zelfhulpgroep heeft als doel om mensen zelfstandig te laten worden, bijvoorbeeld door voor hun eigen voedsel te zorgen. Hierdoor wordt armoede bestreden. Ze zijn verantwoordelijk voor hun eigen ontwikkeling.

Nederlandse organisaties hebben een project opgezet met als doel zelfhulpgroepen op te richten in de droogste gebieden van Ethiopië. Een onderzoek werd uitgevoerd om te zien wat een zelfhulpgroep nodig heeft om zo succesvol mogelijk te zijn. Hieruit blijkt dat het heel belangrijk is dat kwetsbare groepen, zoals vrouwen en mensen met een handicap, op te nemen in zelfhulpgroepen. Voorheen was het niet in te denken dat mensen met een handicap lid werden van een zelfhulpgroep.

Verandering

Light for the World heeft daarom trainingen gegeven aan ECDD, een partnerorganisatie, zodat mensen met een handicap worden betrokken bij de zelfhulpgroepen. ECDD heeft haar kennis gedeeld met belangrijke organisaties die zelfhulpgroepen ondersteunen. En met een mooi resultaat! Maar liefst 290 mensen met een handicap zijn opgenomen in zelfhulpgroepen. Waarvan de meerderheid vrouwen zijn, namelijk 65%. Een resultaat waar wij als organisatie enorm blij mee zijn!

Gerelateerde Berichten

22 januari 2021

Geef kinderen met een handicap een onvergetelijk 2021!

Lees Voor Vlak na de geboorte ontdekt moeder Sarah witte vlekjes in de ogen van haar dochtertje Emmanuella. “Ik maakte mij direct zorgen. Wat als...

19 januari 2021

Opticien Schelfhout is Opticien voor de Wereld!

Lees Voor Opticien Schelfhout voor Oog & Oor in Terneuzen draagt het label Opticien voor de Wereld. Samen met SeeYou zetten ze zich in voor bet...

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.