Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

17 april 2019

Light for the World brengt verandering in Zuid-Soedan

Ons programma in Zuid-Soedan heeft veel veranderd! En dat bleek nodig te zijn. Enkele jaren geleden heeft Light for the World onderzoek gedaan in opvangcentra van ontheemden in Zuid-Soedan. Het doel van het onderzoek was om de toegankelijkheid van humanitaire diensten te meten die werden geleverd door verschillende humanitaire hulporganisaties. Wat we hebben ontdekt, is dat de competenties, kwetsbaarheid en de behoeften van mensen met een handicap werden genegeerd:

Light for the World brengt verandering in Zuid-Soedan 4

 

  • De meerderheid van het personeel was zich niet bewust van de behoefte aan toegankelijke faciliteiten binnen de opvangcentra.
  • In de meeste programma’s en diensten die in de opvangcentra werden aangeboden, was er geen rekening gehouden met de behoeften van mensen met een handicap. Ook niet door hulporganisaties of de lokale overheid. Inclusief maken van (facilitaire) diensten werd als moeilijk en duur gezien en er was een gebrek aan interne capaciteit bij humanitaire organisaties om dit te realiseren.
  • Organisaties die opkomen voor mensen met een handicap waren onvoldoende betrokken bij de humanitaire hulpacties.

Light for the World brengt verandering in Zuid-Soedan 3

Light for the World heeft daarom ingegrepen. We begonnen met het geven van workshops voor internationale humanitaire hulporganisaties, om bewustwording over de inclusie van mensen met een handicap te vergroten. Die workshops eindigde met één vraag: Hoe? Een aanpak waarin de gemeenschap centraal staat was voor ons het antwoord op die vraag! Daarnaast ontwikkelde we een uitgebreide trainingsgids over thema’s als inclusief onderwijs, gezondheidszorg en levensonderhoud voor internationale humanitaire hulporganisaties.

We zijn gestart met een pilotproject. Ons Lab heeft de leiding genomen om faciliteiten en diensten in en rondom opvangcentra meer inclusief te maken tijdens hulpacties in noodsituaties. De meest invloedrijke humanitaire hulporganisaties in Zuid-Soedan hebben besloten om 5% van hun budget aan inclusie te besteden! Een resultaat waar we ontzettend dankbaar mee zijn!

Gerelateerde Berichten

19 januari 2021

Opticien Schelfhout is Opticien voor de Wereld!

Lees Voor Opticien Schelfhout voor Oog & Oor in Terneuzen draagt het label Opticien voor de Wereld. Samen met SeeYou zetten ze zich in voor bet...

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

5 januari 2021

Bonzen op de voordeur

Lees Voor De vaders en moeders zaten op kleurrijke kleedjes op de grond. Hun kind op de arm, op schoot of liggend voor zich op de grond. Ik was op ...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.