Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

5 maart 2019

Goed nieuws uit Oeganda!

We zijn dankbaar dat we zoveel trouwe donateurs hebben. Donateurs die ervoor zorgen dat we zoveel impact kunnen maken in het leven van mensen met een handicap. Impact over de hele wereld!

We begrijpen dat het belangrijk en waardevol voor u is om te weten wat we precies doen met uw donatie. Daarom rapporteren onze collega’s jaarlijks wat ze hebben bereikt om samenlevingen meer inclusief te maken. Een mooi voorbeeld hiervan is ons programma in Oeganda.

Light for the World is een samenwerking aangegaan met ZOA in Oeganda. Het partnerschap stelde ons in staat om ZOA en Christian Counseling Fellowship (CCF) te voorzien van expertise en begeleiding bij het mainstreamen van invaliditeit. Naderhand konden ZOA en haar partners de verworven kennis en vaardigheden toepassen in het Acholi-programma Skills Entrepreneurship and Employment (SEE). Door dit project zijn er in totaal 248 (110 mannen, 138 vrouwen) jongeren met een handicap opgenomen in vaardighedentrainingen. In de praktijk hielpen specialisten van Light for the World ZOA-personeel, Community Link Agents, ouders en jongeren met een handicap met on-the-job coaching en mentoring. Deze coaching sessies hebben met succes ZOA-medewerkers in staat gesteld om mensen met een handicap op te nemen in hun lokale programma’s. Wil je bewijs daarvan? Hier is het:

LFTW heeft ZOA ondersteund om jongeren met een handicap op te nemen in de onderstaande drie benaderingen voor ontwikkeling van vaardigheden die worden toegepast in het SEE Acholi-programma:

  • Beroepsopleiding in beroepsopleidingsinstituten
  • Vaardigheidstraining door opleidingsaanbieders. Dit zijn lokale ondernemers die door de gemeenschap zijn geselecteerd en door ZOA worden gesteund om kwalitatief hoogwaardige trainingen aan jongeren te bieden. Dit kan bijvoorbeeld een lokale monteur of een kleermaker zijn
  • Vaardigheidstraining van landbouw voor jonge boeren

Alfonso Odongo is een van de deelnemers die werd opgenomen in een vaardigheidstraining van landbouw voor jonge boeren. Alfonso is 19 en woont in het dorp Pabala, in de wijk Agago. Hij is slechthorend en een ambitieuze ondernemer. Het project liet hem toe zonnebloemen en sorghum te verbouwen. De laatste oogst leverde hem UGX 143.000 op als individueel inkomen. Alfonso: “Door de winst die ik maak, heb ik kleding en ander huishoudelijk materiaal kunnen kopen”. Voor Alfonso is dit nog maar het begin. In de toekomst wil hij een productiebedrijf oprichten.

Goed nieuws uit Uganda! 1

Alfonso en zijn bedrijf zijn slechts één voorbeeld van de vele successen die zijn behaald door onze samenwerking met ZOA in Oeganda. Andere prestaties zijn onder andere de ontwikkeling van trainingsmateriaal over inclusie van handicaps en de realisatie van vier masterworkshops voor het management team en focale personen. Het trainingsmateriaal en de masterworkshops resulteerden in ZOA’s nieuwe doel om zich te richten op mensen met een beperking in drie nieuwe levensonderhoudsprogramma’s. Op deze manier maakt ZOA hun lokale programma’s meer disability inclusive onder begeleiding en expertise van Light for the World.

Kortom, met het geld dat we ontvingen via donaties, waren we in staat om partnerorganisaties (ZOA) te voorzien van expertise en begeleiding om mensen met een handicap op te nemen in hun lokale programma’s. Maar liefst 239 jongeren met een handicap maken nu deel uit van lokale programma’s en krijgen eerlijke kansen op een glansrijke toekomst!

Gerelateerde Berichten

19 januari 2021

Opticien Schelfhout is Opticien voor de Wereld!

Lees Voor Opticien Schelfhout voor Oog & Oor in Terneuzen draagt het label Opticien voor de Wereld. Samen met SeeYou zetten ze zich in voor bet...

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

5 januari 2021

Bonzen op de voordeur

Lees Voor De vaders en moeders zaten op kleurrijke kleedjes op de grond. Hun kind op de arm, op schoot of liggend voor zich op de grond. Ik was op ...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.