Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

28 mei 2018

Bestuurslid gezocht!

Light for the World speelt een unieke rol binnen ontwikkelingssamenwerking. Als kennispartner werkt de organisatie samen met andere goede doelen, bedrijven, kerken en overheden aan eerlijke kansen voor mensen met een handicap in Azië en Afrika. Dat doen wij met een ondernemende aanpak, in verbinding met mensen met en zonder handicap die onze idealen delen. Om samen deze doelen te realiseren zoekt Light for the World een algemeen bestuurslid voor haar stichting.

 We zijn op zoek naar iemand die:

 • Visie heeft op en ervaring met besturen op afstand;
 • Organisatorisch sensitief en strategisch sterk is;
 • Affiniteit heeft met de doelgroep waarvoor de stichting werkt;
 • Positief christelijke levenshouding heeft;
 • Werkervaring in ontwikkelingslanden is een pré

Gezien het belang dat Light for the World hecht aan diversiteit en inclusie, worden kandidaten met een handicap en/of mensen met een niet-westerse achtergrond speciaal uitgenodigd te reageren.

Vragen? Neem contact op met Dicky Nieuwenhuis (directeur, 06-13626723) of Marjan van Dasselaar (bestuurslid, 06-11389785).

Een brief met motivatie en CV kan verstuurd worden naar vacancy@lightfortheworld.nl, tot uiterlijk 9 juni 2018.

Over Light for the World

Light for the World is een organisatie die zich inzet voor de rechten en mogelijkheden van mensen met een handicap in Afrika en Azië.

Light for the World steunt vanouds programma’s voor oogzorg en preventie van blindheid. In toenemende mate richt de organisatie zich daarnaast op inclusie van mensen met een handicap binnen programma’s voor ontwikkelingssamenwerking. Dit doet de organisatie in partnerschap met andere goede doelen, bedrijven en overheden. Light for the World speelt daarin de rol van kennispartner en adviseur. Daarnaast ontwikkelt Light for the World methodes om kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap zo goed mogelijk mee te nemen in onderwijs en werk. Uitkomsten daarvan worden doorvertaald in publicaties, trainingen en beleidsbeïnvloeding.

Het werk van Light for the World wordt mogelijk gemaakt door een betrokken netwerk van donateurs, vermogensfondsen, bedrijven en internationale donoren. Daarnaast is er een toenemend aantal partners dat Light for the World inhuurt om specifieke diensten te leveren.

Meer informatie: https://lightfortheworld.nl/over-ons/jaarverslag/

Algemene rol/taken bestuur

Light for the World werkt met een toezichthoudend bestuur. Dit betekent dat het bestuur eindverantwoordelijk  is  voor beleid, uitvoering, toezicht en verantwoording. Het bestuur heeft de beleidsvoorbereidende en uitvoerende taken gedelegeerd aan de directeur. Het bestuur concentreert zich op:

 • Begrijpen van trends op het vlak van ontwikkelingssamenwerking in relatie tot inclusie en de impact hiervan op Light for the World;
 • Het ontwikkelen van een visie en strategie op het gebied van inclusie;
 • Goedkeuren van strategische beslissingen van de directie;
 • Integraal toezicht houden op resultaten die gerealiseerd worden in het veld, verantwoording naar achterban en andere betrokkenen  en vaststellen van inhoudelijk, personeels- en financieel beleid;
 • Als goed werkgever zorgdragen voor een goed functioneren van directie en indirect van een enthousiast team;
 • Rol als lid van de General Assembly en adviserende rol in de International Board van Light for the World International (waar de organisatie associated member van is).

Aandachtsgebieden bestuur

Het bestuur heeft enkele aandachtsgebieden geformuleerd die terug dienen te komen in de profielen van de bestuursleden: expertise op het terrein van financiën, juridische zaken, marketing en communicatie, organisatie-ontwikkeling, ontwikkelingssamenwerking, inclusie van mensen met een handicap.

Een financiële commissie adviseert het bestuur over begroting en jaarrekening en andere financiële zaken.

Gerelateerde Berichten

19 januari 2021

Opticien Schelfhout is Opticien voor de Wereld!

Lees Voor Opticien Schelfhout voor Oog & Oor in Terneuzen draagt het label Opticien voor de Wereld. Samen met SeeYou zetten ze zich in voor bet...

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

5 januari 2021

Bonzen op de voordeur

Lees Voor De vaders en moeders zaten op kleurrijke kleedjes op de grond. Hun kind op de arm, op schoot of liggend voor zich op de grond. Ik was op ...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.