Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

15 mei 2018

Jubileumfeest Light for the World

 

Light for the World Nederland bestaat 35 jaar en dat hebben we gevierd met een groot jubileumfeest. Directeur Dicky Nieuwenhuis ging tijdens het evenement in gesprek met de familie Cozijnsen over de oprichting van de stichting. Mevrouw Cozijnsen vertelde dat ze tijdens een reis naar Thailand enorm geraakt werden door de slechte omstandigheden waarin veel kinderen met een handicap leven. Ze wilden direct voor deze kinderen in actie komen en richtten aan de keukentafel de stichting Dark and Light Blindcare op.

Met ondersteuning van veel vrijwilligers groeide de stichting uit tot de grootste organisatie voor oogzorg in Azië en Afrika. In 2012 veranderde de naam van de stichting in Light for the World en is de stichting een organisatie geworden met als doel mensen met een handicap gelijke kansen in de maatschappij te geven.

Medewerker Ambrose Murangira uit Oeganda vertelde in gebarentaal zijn verhaal. Hij liet ons zien hoe moeilijk het is voor kinderen met een handicap om in Noord-Oeganda naar school te kunnen en welke kansen hij zelf heeft gekregen. Ter afsluiting leerde Ambrose het publiek de gebaren voor “Ja, samen voor gelijke kansen’, de slogan van Light for the World.

Light for the World werkt in Nederland en andere landen aan lobby voor een toegankelijke maatschappij waarin ieder, beperking of niet, gelijke rechten heeft. CDA-Tweede Kamerlid Anne Kuik vertelde hoe zij werkt aan een inclusief beleid voor Ontwikkelingssamenwerking. Vervolgens kreeg zij de werelddoelen 5, 8 en 16 overhandigd in braille en gebarentaal. Deze doelen staan voor vrede, gerechtigheid en veiligheid, voor goed werk en economische groei voor iedereen en voor gelijke kansen voor mannen en vrouwen. Anne zet zich specifiek in voor deze doelen en dat is hard nodig! Wereldwijd heeft bijvoorbeeld 13% van de mannen een handicap, tegenover maar liefst 22% van de vrouwen.

Ter afsluiting van de middag blikte Dicky Nieuwenhuis vooruit. In het komende jaar willen we 350 jongeren een betere toekomst geven met onderwijs of een baan. Een hele mooie uitdaging waarbij we uw hulp nodig hebben! Helpt u mee?  Klik dan hier

 

 

 

Gerelateerde Berichten

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

5 januari 2021

Bonzen op de voordeur

Lees Voor De vaders en moeders zaten op kleurrijke kleedjes op de grond. Hun kind op de arm, op schoot of liggend voor zich op de grond. Ik was op ...

18 december 2020

Maak kennis met onze nieuwe naam: SeeYou

Lees Voor Per 1 januari hebben we een nieuwe naam: SeeYou! We gaan als zelfstandige organisatie verder en kunnen daardoor nog effectiever, en nog d...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.