Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

3 april 2018

Mooi resultaat benefietconcert

Duo Bianca & Kate schreven ons dit mooie bericht:

Het is alweer meer dan een maand geleden dat wij ons benefietconcert “Let there be Light” twee keer mochten uitvoeren. Op zaterdagavond 10 februari 2018 hebben we gespeeld in de zaal “De Pauw” van buurtcentrum de Leeuwerik in Bleiswijk en op zaterdagavond 17 februari 2018 hebben we ons concert een tweede keer mogen uitvoeren in de Oudelandse hof in Berkel en Rodenrijs.

“Let there be Light” is een bijzonder concert dat ik heb samengesteld met mijn vaste pianiste, Kate Yunyoung Kang met medewerking van wildlife fotograaf Peter Gooris. Terwijl wij mooie muziek speelden voor fluit en piano van verschillende Franse componisten en enkele improvisaties op liederen van de Christelijke band Sela, waren de schitterende foto’s van Peter te bewonderen op een scherm. We hebben de opbrengst van de concerten bestemd voor een project van de organisatie “Light for the World” in Ethiopië, waar blinden en slechtzienden voorlichting, behandeling, hulp en begeleiding ontvangen.

Terugkijkend op beide concerten, denk ik dat het concept van muziek met beelden erbij heel goed is aangeslagen. Wat ik zelf erg bijzonder vond is dat jong en oud heeft zitten genieten en dat ook mensen met een verstandelijke beperking en een moeilijke concentratie tot het eind toe geboeid bleven. We hebben heel enthousiaste commentaren van mensen gekregen. De mensen waren verrast door het niveau van de muziek en waren geraakt door de schoonheid van zowel de muziek als de beelden. Wat heel origineel was, is dat de fotograaf ook veel beelden uit ons eigen dorp en omgeving heeft verwerkt in de presentatie. Zo kijk je toch weer met heel andere ogen naar de natuur zo dichtbij. Er stegen kreten van herkenning en bewondering op uit het publiek toen die foto’s voorbij kwamen.

Het concert heeft naar schatting tussen de 600 en 750 euro opgebracht. Daar mogen we best trots op zijn voor een nog niet zo bekend muzikaal duo! Als verrassing mogen we het concert nog een keer uitvoeren in Bergschenhoek, tijdens een bijeenkomst van de Christelijke vrouwenbeweging Passage Bergschenhoek. Dat zal plaatsvinden op 29 November 2018. We kijken er alvast naar uit!

Gerelateerde Berichten

19 januari 2021

Opticien Schelfhout is Opticien voor de Wereld!

Lees Voor Opticien Schelfhout voor Oog & Oor in Terneuzen draagt het label Opticien voor de Wereld. Samen met SeeYou zetten ze zich in voor bet...

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

5 januari 2021

Bonzen op de voordeur

Lees Voor De vaders en moeders zaten op kleurrijke kleedjes op de grond. Hun kind op de arm, op schoot of liggend voor zich op de grond. Ik was op ...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.