Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

29 januari 2018

Blog: waarom ik bij Light for the World werk

Afgelopen week ben ik begonnen met mijn nieuwe baan bij Light for the World. Een NGO die mensen met een handicap in ontwikkelingslanden helpt te participeren in de samenleving en de samenleving (o.a. bedrijven, scholen, overheden, klinieken) helpt deze mensen een eerlijke kans op werk, onderwijs en zorg te geven.

Deze stap heb ik niet zomaar gezet. Onze jongste dochter, Lauren, is 2,5 jaar geleden geboren en was heel ziek. Gelukkig was ze sterk en mocht ze gezond worden. Wel bleek al snel dat haar gehoorzenuwen beschadigd waren en ze mogelijk niet of moeilijk zou kunnen verstaan (wel horen) en praten.

Alle hulp kwam naar ons toe. We mochten met vrienden en familie gelijk op gebarencursus om zo snel mogelijk met Lauren te kunnen communiceren en haar daarbij te helpen. Gezinsbegeleiding werd opgezet om ons te leren omgaan met de handicap en leren hoe we Lauren het beste kunnen stimuleren in taal. Ze stond onder controle bij 3 ziekenhuizen (wat we zelf op gegeven moment wat veel vonden;)). Het kinderdagverblijf ging zich verdiepen in gebarentaal en deed aanpassingen voor Lauren om haar zo lang mogelijk op de gewone groep te houden en de school van haar broer en zussen ging gebarenvideo’s met de klas kijken om ook hen zoveel mogelijk te ondersteunen. De kerk, waar we lid van zijn, bood zelfs aan of we aanpassingen wilden voor Lauren in de crèche.

Allemaal hulp om Lauren zoveel mogelijk te kunnen laten meedoen met iedereen en zich te ontwikkelen als een meisje die houdt van boekjes lezen, grapjes maken en spelen met kindjes. En dus niet als het meisje dat niet kan verstaan en praten.

Allemaal hulp waar we niet om gevraagd hebben, wat ons zomaar werd aangeboden. Wat hou ik van ons land en wat hebben wij het goed. (En tegelijk besef ik dat ook in dit land het veel mensen nog heel veel moeite kost de juiste zorg te krijgen).

Inmiddels is Lauren zich gaan ontwikkelen als iedereen en IS ze gaan praten en verstaat alles wat ze hoort. Wat een wonder. Ik krijg nog regelmatig kippenvel als ik haar een volzin hoor maken. Dit hadden we niet durven dromen.

Afgelopen zomer hebben we afscheid genomen van onze gezinsbegeleider, gebarentaal doen we al een tijd niet meer en ook de artsen hoeven haar nog maar 2x per jaar te zien. Ik heb haar nu ook ingeschreven voor de school waar haar broer en zussen ook op zitten. Wie had dat 2 jaar geleden kunnen denken.

Tijdens het dozen inpakken (we zijn ook net verhuisd) dacht ik, is dit alles wat we geleerd en meegemaakt hebben, rondom auditieve beperkingen, dan straks een klein hoofdstukje in ons boek en gaan we gewoon weer door?

In die week werd ik gewezen op een functie bij Light for the World. Ze zochten iemand uit het bedrijfsleven die de verbinding van de projecten met bedrijven wil maken om zo investeringen voor dit mooie werk te krijgen. Wat een moment om zo’n vacature te zien!

En dus heb ik na 14 jaar afscheid genomen van Annalise Market Intelligence. Het bedrijf wat altijd een plekje in mijn hart houdt.

Maar wat voelt het goed om mijn ervaringen en alles wat ik geleerd heb in het bedrijfsleven en met Lauren, nu te mogen inzetten voor mensen met een beperking in ontwikkelingslanden. Landen waar al zoveel armoede is, en mensen met een handicap vaak ook nog eens achteraan staan. Denk daarbij aan noodhulp (wanneer ze eenmaal bij de voedselpakketten zijn, is alles al weg), onderwijs, werk, zorg, sport, mobiliteit, recht op leven. Noem maar op. En wat een prachtige projecten worden er gedaan door mensen met zoveel expertise en passie.

Niemand mag worden buitengesloten, dus ook mensen met een handicap niet!

Ik heb er zin in! Schiet me gerust aan als je meer wilt weten. En als ik bij jou op het werk eens over een mogelijke donatie of samenwerking mag praten, dan zou dat te gek zijn!

Kijk gerust op www.lightfortheworld.nl of mail g.hogendoorn@lightfortheworld.nl.

Gerdi Hogendoorn
Senior Relatiebeheerder

 

Gerelateerde Berichten

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

5 januari 2021

Bonzen op de voordeur

Lees Voor De vaders en moeders zaten op kleurrijke kleedjes op de grond. Hun kind op de arm, op schoot of liggend voor zich op de grond. Ik was op ...

18 december 2020

Maak kennis met onze nieuwe naam: SeeYou

Lees Voor Per 1 januari hebben we een nieuwe naam: SeeYou! We gaan als zelfstandige organisatie verder en kunnen daardoor nog effectiever, en nog d...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.