Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

15 december 2017

Vandaag slaan we op de gong

Drie jaar geleden sloeg stichting Light for the World op de gong om aandacht te vragen voor het werkgelegenheidsproject voor jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden. Vandaag zijn er maar liefst drie redenen om opnieuw op de gong te slaan.

Om te beginnen is het precies 35 jaar geleden dat de stichting werd opgericht door oogarts Martien Cozijnsen en zijn vrouw Jenny. Het werk startte met een blindenschool in Thailand en is in de loop der jaren enorm uitgebreid. Het bieden van kansen voor mensen met handicap in de armste landen is nog steeds het hart van de organisatie. Om de start van het jubileumjaar te vieren, zal Jan, de zoon van Martien en Jenny, bij de beursopening aanwezig zijn.

Vandaag vieren we ook de geboekte successen in het driejarige werkgelegenheidsproject voor jongeren met een handicap in Ethiopië, Kenia en Rwanda. Maar liefst 71% van de ruim 400 deelnemende jongeren heeft betaald werk gevonden. Een klinkend resultaat. De uitkomsten van het project geven voldoende aanleiding om een tweede fase te starten, waarbij opnieuw een grote groep jongeren met een handicap zicht krijgt op een betere toekomst. Ook voor hen slaan we op de gong.

Speciale gast is Bernd van Kruistum. Bernd is bedrijfsleider bij een meubelmakerij in Ethiopië en heeft dankzij het contact met Light for the World meerdere dove jongeren in dienst genomen.

Light for the World roept bedrijven die actief zijn in Afrika op, om aan de slag te gaan met inclusie van jongeren met een handicap op de werkvloer. De stichting kan daarin advies en praktische ondersteuning geven.

Gerelateerde Berichten

22 januari 2021

Geef kinderen met een handicap een onvergetelijk 2021!

Lees Voor Vlak na de geboorte ontdekt moeder Sarah witte vlekjes in de ogen van haar dochtertje Emmanuella. “Ik maakte mij direct zorgen. Wat als...

19 januari 2021

Opticien Schelfhout is Opticien voor de Wereld!

Lees Voor Opticien Schelfhout voor Oog & Oor in Terneuzen draagt het label Opticien voor de Wereld. Samen met SeeYou zetten ze zich in voor bet...

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.