Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

7 maart 2017

Schrijf aan Sybrand

We leven in een turbulente tijd. Overal ter wereld zien we groeiende instabiliteit, conflict, ongelijkheid en armoede. Aan de randen van Europa zitten miljoenen mensen vaak uitzichtloos vast in vluchtelingenkampen. Als gevolg van klimaatverandering zijn er steeds vaker natuurrampen en raken steeds meer mensen op drift vanwege langere en intensere droogte. De vele mensen die de afgelopen jaren op de vlucht zijn geslagen en onder andere naar Nederland kwamen, laten zien hoe de uitzichtloosheid dichtbij komt.

Nederland doet er juist nú goed aan om de grondoorzaken van instabiliteit – waardoor miljoenen mensen op de vlucht slaan – aan te pakken. Het wegnemen van de grondoorzaken van conflict, armoede en uitsluiting is ook goed voor Nederland. Investeren in de regio pakt niet alleen de grondoorzaken aan, maar het is uiteindelijk ook goedkoper en efficiënter dan symptoombestrijding.

Sinds 2010 heeft Nederland fors bezuinigd op internationale samenwerking. Hierdoor is er jarenlang minder geïnvesteerd in mensen en hun kans om een zelfredzaam bestaan op te bouwen. Dit kost levens en versterkt de vicieuze cirkel van armoede en instabiliteit. Juist nu moet er in hen worden geïnvesteerd. De trend van alsmaar bezuinigen moeten we keren. Partijen tonen lef met hun besluit om internationale samenwerking te versterken.

Ook het CDA heeft zich hiervoor sterk gemaakt en de partij wil volgens zijn verkiezingsprogramma meer investeren in ontwikkeling. Dat is heel goed. We zouden echter ook graag zien dat CDA leider Sybrand Buma zich hiervoor publiekelijk uitspreekt.

Samen met u willen we hem een brief schrijven want zijn betrokkenheid is hard nodig in de komende weken. Niet alleen tijdens de campagne, maar juist ook tijdens de formatiebesprekingen daarna.

Doe mee en Schrijf aan Sybrand!

Gerelateerde Berichten

19 juni 2017

Inclusie is geen toverwoord

Lees Voor Pitch van Lieke Scheewe (Light for the World) over inclusieve ontwikkeling, tijdens conferentie ‘Handel en Hulp’ (16 juni 201...

11 mei 2017

Reactie op WRR rapport

Lees Voor Negen organisaties op het gebied van Ontwikkelingssamenwerking, Vrede en Veiligheid verwelkomen het pleidooi van de WRR voor een samenhan...

6 april 2017

​Maak een duurzaam regeerakkoord

Lees Voor Stel de Sustainable Development Goals centraal ​Nederland heeft zich in 2015 gecommitteerd aan de Sustainable Development Goals (SDGs) ...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.