Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

3 februari 2017

Sight for Africa draagt activiteiten over

Sight for Africa Foundation heeft zich vele jaren ingezet voor de bestrijding van blindheid in Botswana. Eind december 2016 heeft het bestuur besloten om de activiteiten over te dragen aan stichting Light for the World.

In Botswana heeft Sight for Africa Foundation optiekafdelingen in overheidsziekenhuizen ingericht en oogonderzoeken gedaan. Daarnaast werden staaroperaties uitgevoerd en lokale oogartsen en verpleegkundigen getraind om oogziekten te onderkennen en blindheid te bestrijden.

“Alle projecten in Botswana zijn succesvol afgerond en overgedragen aan de lokale overheden en instanties om continuïteit te garanderen.” aldus Liezel Lafeber-Fourie, voorzitter van Sight for Africa Foundation. “Bij gebrek aan uitvoerend personeel heeft het bestuur geconcludeerd dat het onverstandig is om nieuwe oogzorgprojecten te starten.”

“In goed overleg”, zo vult Eelco Akkerboom, hoofd Marketing en Communicatie van Light for the World aan, “is besloten om de resterende baten van Sight for Africa Foundation aan te wenden voor ons oogzorgproject in Ethiopië met onze partner Grarbet Tehadiso Mahber. Zij werken vanuit twee klinieken in Batu en Butajira om de allerarmsten te bereiken en zij organiseren oogzorgkampen in moeilijk toegankelijke gebieden. Waar mogelijk willen wij de supporters van Sight for Africa Foundation bij dit werk betrekken.”

Light for the World is al meer dan 34 jaar actief om mensen met een (visuele) handicap in ontwikkelingslanden een betere toekomst te geven. De projecten richten zich op onderwijs, werk en revalidatie. Bij ruim 200 opticiens door het hele land staat een donatiebusje van Light for the World op de toonbank. De 50 locaties waar Sight for Africa is vertegenwoordigd zullen binnenkort ook worden voorzien van een nieuw donatiebusje.

Gerelateerde Berichten

25 november 2016

Black Friday

Lees Voor Vandaag is het Black Friday. Een dag waarop je wereldwijd koopjes met flinke korting kunt scoren. Kies je voor jezelf, of bezorg je ieman...

15 november 2016

Testers gezocht voor beeldschermloepen

Lees Voor Hartelijk dank Zoomax voor het doneren van twee mobiele beeldschermloepen voor onze projecten in Ethiopië en Rwanda. Voordat ze worden v...

4 december 2015

Papa Maurice kan weer zien

Lees Voor “Een ramp is het”, roept zijn vrouw ons toe. We zijn thuis bij papa Maurice in een hutje diep in de binnenlanden van Congo. Hij schui...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.