Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

27 januari 2017

Light for the World lid van VN-netwerk

Stichting Light for the World is lid geworden van het VN-netwerk dat zich richt op participatie van mensen met een handicap op de werkvloer. Het netwerk wordt gecoördineerd door ILO; de Internationale arbeidsorganisatie van de Verenigde Naties.

Het Global Business and Disability Network is een samenwerking van internationale ondernemingen, vakbonden, ondernemingsorganisaties en gehandicaptenorganisaties die de overtuiging delen dat de talenten en vaardigheden van mensen met een handicap waardevol zijn voor praktisch elk bedrijf.

Directeur Matthijs Nederveen van Light for the World: “Dit lidmaatschap is voor ons een strategische stap om samenwerking met bedrijven die serieus werk willen maken van inclusie te bestendigen en uit te bouwen. Wij hebben de afgelopen jaren een schat aan kennis opgebouwd op dit thema en willen die kennis graag delen.”

Light for the World werkt samen met bedrijven in ontwikkelingslanden om de toegang tot vakonderwijs, stage en werk voor jongeren met een arbeidsbeperking mogelijk te maken.

Andere leden in het netwerk zijn onder andere: Adecco, BNP Paribas, IBM, L’Oreal en Novartis. Naast Handicap International en Leonard Cheshire Disability is Light for the World de vijfde ontwikkelingsorganisatie die zich heeft aangesloten.

Gerelateerde Berichten

31 mei 2017

Actie EO Metterdaad voor Cambodja

Lees Voor Vrouwen met een handicap in Cambodja EO Metterdaad komt in actie voor Light for the World! In de maand juni 2017 wordt aandacht besteed a...

16 maart 2017

Gratis workshop

Lees Voor Gratis workshop: effectief actievoeren voor inclusie van mensen met een handicap Ben je lid van een belangengroep van mensen met een bepe...

1 december 2016

Zuid-Soedan heeft officiële gebarentaal

Lees Voor Zuid-Soedan heeft voor het eerst een gebarentaal vastgesteld. Het handboek met 200 gebaren wordt vandaag officieel gepresenteerd in de ho...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.