Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

15 december 2016

Moeder en dochter dankbaar voor goede hulp

Mijn naam is Chhroeng Mom, moeder van twee dochters. Samen met mijn man en kinderen wonen we in Toch, een klein dorpje in Kampot. Onze dochter Hun Sreyleang heeft cerebrale parese als gevolg van hoge koorts toen ze drie maanden oud was. Het was een vreselijke tijd, omdat haar situatie steeds maar niet wilde opknappen. We besloten naar het ziekenhuis te gaan en daar werd de diagnose gesteld. Door de aandoening kon Sreyleang slecht bewegen. Eten en drinken ging heel moeizaam. Daardoor werd ze heel mager.

Besmettelijk

We verbleven maanden in het ziekenhuis, wat ons veel geld heeft gekost. Zonder hoop gingen we weer naar huis. Sreyleang lag de hele dag in bed en we gaven haar vooral inktvis te eten. Mensen in onze omgeving hadden medelijden met ons, maar ze waren ook bang dat de handicap besmettelijk was. Mijn dochter raakte in zichzelf gekeerd en werd bang voor vreemde mensen. Dat heeft wel vijf jaar geduurd. Er waren dagen dat ik haar alleen moest laten, omdat ik moest werken op de rijstvelden. Ik wilde dat niet, maar ik had geen keus. Ik werd zo verdrietig als ik andere meisjes van haar leeftijd vrolijk zag spelen en naar school zag gaan. Ik zou er alles voor willen opgeven om mijn dochter diezelfde kansen te geven.

Zelfstandig

In 2011 kwam ik in contact met een hulporganisatie die een project startte in ons dorp. Ik kreeg nieuwe hoop toen zij mij vertelden dat mijn dochter de kracht in zich heeft om beter te functioneren. Ik wist niet wat ik hoorde! Vol enthousiasme bracht ik mijn dochter iedere dag naar het gemeenschapscentrum. Sreyleang heeft er inmiddels zes jaar revalidatie op zitten. Haar motorische vaardigheden zijn verbeterd. Ze kan nu zelfstandig zitten, lopen en eten. Ook het communiceren met familie, onderwijzers en vrienden gaat heel goed nu. Ik ben enorm dankbaar dat deze professionele hulp voor mijn dochter beschikbaar kwam.

sreyleang3

 

Gerelateerde Berichten

19 januari 2021

Opticien Schelfhout is Opticien voor de Wereld!

Lees Voor Opticien Schelfhout voor Oog & Oor in Terneuzen draagt het label Opticien voor de Wereld. Samen met SeeYou zetten ze zich in voor bet...

12 januari 2021

De 15 minuten die Lina’s leven veranderde

Lees Voor Blindheid komt veel vaker voor in ontwikkelingslanden dan in Westerse landen. In Sub-Sahara Afrika zijn de cijfers van mensen met blindhe...

5 januari 2021

Bonzen op de voordeur

Lees Voor De vaders en moeders zaten op kleurrijke kleedjes op de grond. Hun kind op de arm, op schoot of liggend voor zich op de grond. Ik was op ...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.