Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

17 november 2016

Aan de slag als meubelmaker

Het ene moment zit je nog gewoon op een ROC A12-opleiding in Nederland en het andere moment klus je in Ethiopië. Het is allemaal snel gegaan voor de inmiddels 19-jarige Bernd van Kruistum.

Tijdens zijn opleiding tot meubelmaker moest hij op buitenlandstage. Zo kwam Van Kruistum in contact met de stichting Passion Agro en ging het balletje rollen. “Ik ben hier voor onbepaalde tijd. We hebben mooie plannen en willen toch vooral stabiel zijn en blijven. We willen daarnaast groeien en investeren in topkwaliteit interieurs”. Op de vraag waarom de tiener ervoor kiest om aan de andere kant van de wereld te werken, is hij duidelijk: “Als je dat echt wilt weten, nodig ik je uit om een ticket te boeken en op bezoek te komen. Dan zie je de prachtige natuur met verschillende soorten wild. De vriendelijke mensen die je altijd uitnodigen voor een traditionele koffie. Het is hier in één woord prachtig. Het mooiste is als je de fabriek inloopt en hardwerkende mensen ziet”, vervolgt Van Kruistum zijn verhaal. “Die mensen zijn trots op hun product en elke dag blij met wat wij doen en produceren.”

Jongeren met een beperking

Elke dag wordt er in de fabriek van half acht tot half zes gewerkt. Dit gebeurt onder andere met acht jongeren die een beperking hebben. “Light for the World kwam met de vraag om werkgelegenheid aan te bieden. Op dat moment hadden wij werknemers nodig en deze jongens zijn gemotiveerd en werken hard. Het is een uitdaging om met doofstomme jongeren te werken. Ook voor mij een ervaring, omdat ik geen gebarentaal ken. Via liplezen en met handen en voeten proberen we te communiceren. Als iets niet duidelijk wordt, schrijf of teken ik het uit en snappen we elkaar direct. Wel heel bemoedigend om te zien dat ze genieten en zichzelf ontplooien tot volwaardige werknemers. Wij zijn met recht trots op hen.”

Gerelateerde Berichten

22 oktober 2020

Vacancy: Programme Manager We are Able!

Lees Voor SeeYou is a development organisation whose vision is of an inclusive society where no one is left behind and all persons participate equa...

13 februari 2017

Training heeft mij sterker gemaakt

Lees Voor Sokchan uit Cambodja raakte op 12-jarige leeftijd gewond door een kogel in haar rug. De artsen vreesden voor haar leven. Haar vader zag g...

8 februari 2017

Tevreden met waar ik nu sta

Lees Voor Esther is vanaf haar geboorte blind. Dankzij het project van Light for the World verdient ze nu een inkomen als sportmasseur. “Ik mocht...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.