Ga naar hoofdinhoud
Doneer nu

Bedankt dat u online wilt doneren

EN

23 februari 2016

Eindelijk goede zorg voor Anik

Met een bus en een boot bezoekt Light for the World de meest afgelegen gebieden in Bangladesh. Daar gaan we op zoek naar mensen met een handicap die dringend medische behandeling nodig hebben. Zo kwamen we in contact met de vierjarige Anik.

Futloos

Toen moeder Monika vier maanden zwanger was, maakte ze een onfortuinlijke val. Een flinke wond aan haar buik was het gevolg. Om te herstellen zocht ze hulp bij een traditionele dokter. De rest van haar zwangerschap verliep pijnlijk. Bij de eveneens pijnlijke bevalling werd ze begeleid door een ongeschoolde vroedvrouw. In de eerste maanden maakte baby Anik een zwakke en futloze indruk. Anik was traag in zijn ontwikkeling. Hij kon niet praten, niet staan, kwijlde en had geen controle over zijn hoofd. Hulp van een lokale dokter had geen effect.

Revalidatie

Tijdens een campagne in het dorp kwamen we gelukkig in contact met dit gezin. Nadat Anik zorgvuldig medisch was onderzocht, heeft de revalidatiewerker een behandelplan opgesteld. Meerdere huisbezoeken volgden, waarbij Monika heeft geleerd welke oefeningen goed zijn voor Anik. Die doet ze nu drie keer per dag en Anik’s situatie gaat zienderogen vooruit. Het kwijlen is minder geworden, hij heeft meer controle over zijn hoofd en kan nu met hulp staan en lopen. Bij Anik is ook een orthese aangemeten, wat zijn mobiliteit verder zal verbeteren. De ouders zijn dankbaar voor de goede zorg die ze hebben gekregen. Ze zijn ervan overtuigd dat Anik zal leren praten en lopen en straks naar school kan gaan, net als alle andere kinderen uit het dorp.

Gerelateerde Berichten

22 maart 2017

Week van het Christelijke Boek

Lees Voor Ook dit jaar is Light for the World partner van de Week van het Christelijke Boek. Lezen is voor iedereen belangrijk, dus ook voor mensen...

7 maart 2017

Internationale Vrouwendag

Lees Voor 8 maart is Internationale Vrouwendag. Op deze dag vraagt Light for the World aandacht voor meisjes en vrouwen met een verstandelijke hand...

6 maart 2017

Nauwelijks seksuele voorlichting voor meisjes met een handicap

Lees Voor Interview met revalidatiewerker Marieke Boersma over een recente studie naar seksuele voorlichting voor meisjes met een verstandelijke ha...

blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang 10x per jaar het laatste nieuws over de projecten en acties van SeeYou.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.